вівторок, 21 лютого 2023 01:07

Спецтема: Війна Росії проти України

"Україна не торгуватиме своїми територіями" - заступник голови Офіса президента

"Україна не торгуватиме своїми територіями" - заступник голови Офіса президента
Україна налаштована звільнити Крим від окупантів. Фото: eastnews

Окупований Крим ніколи не стане предметом переговорів із Росією.

Україна точно звільнить його. Про це заявив заступник голови Офіса президента України Ігор Жовква, пишет "Крим.Реалії".

"Дипломатичний шлях (звільнення - Gazeta.ua) може доповнювати військовий", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дев'ять років окупації Криму: як партизанить півострів ‒ фото спротиву

Жовква наголосив, що компроміси про ту чи іншу частину території України ніколи не стануть предметом переговорів з РФ. Він також нагадав, як на початку повномасштабної війни Україну намагалися схилити до компромісів.

Росія також поширює чутки про начебто готовність припинити вогонь та зупинитися на позиціях, які займають сторони. Щоб провести переговори. Але насправді таким чином Кремль намагається вийти на якусь свою частку успіху в цьому процесі.

"Відповідь дуже чітка - посередники не потрібні для України. Потрібні ті лідери, країни, які на боці України. Тому що Україна торгувати своїми територіями не буде, Україна їх буде лише звільняти", - наголосив Жовква.

Американський політолог Френсіс Фукуяма не виключає, що Україна звільнить Крим від російських загарбників 2023 року. Буде ще один принизливій відхід.

Щоб дістатися до адмінкордонів Криму, українській армії потрібно подолати відстань у 84 км до захопленого Мелітополя на Запоріжжі, заявив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Висловлювання Володимира Зеленського про повернення Криму нібито говорять про неготовність і небажання Києва вирішувати проблеми невійськовими методами, заявив пессекретар президента Росії Дмитро Пєсков.

Зараз ви читаєте новину «"Україна не торгуватиме своїми територіями" - заступник голови Офіса президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі