четвер, 07 червня 2007 16:06

Україна готова ліквідувати "списки нон-грата"

Міністр закордонних справ Арсеній Яценюк допускає взаємну ліквідацію Україною та Росією списків осіб, яким заборонений в"їзд на їхні території. Про це він заявив у Москві.

Яценюк сказав, що українська сторона запропонувала російській провести двосторонні консульські консультації, під час яких можна було б обговорити доцільність прийняття таких рішень.

"Теоретично ми не виключаємо можливість ліквідації списків як таких", - зазначив Яценюк.

"Однак тут є величезна робота, яка полягає у тому, щоб, у першу чергу, навчити тих чи інших громадян або політиків керуватися не тільки певними незрозумілими інтересами, а в першу чергу керуватися засадами взаємної поваги до двох сторін", - підкреслив він.

Зі свого боку міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров нагадав, що раніше російська сторона пропонувала Україні взагалі відмовитися від таких списків і зняти всі обмеження, за винятком випадків карних злочинів і порушення законів, однак відповіді поки що не отримала.

Раніше Міністерство закордонних справ заявляло, що не має наміру приймати пропозицію Росії про взаємне зняття статусу персон нон-грата зі всіх осіб.

У лютому Кабінет міністрів заявив про намір запобігати ситуації з недопуском громадян України в Росію і громадян Росії в Україну, пише Українська правда.



Зараз ви читаєте новину «Україна готова ліквідувати "списки нон-грата"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі