неділя, 08 жовтня 2023 09:37

Спецтема: Війна Росії проти України

Українські війська просуваються під Бахмутом та на Запоріжжі - нові карти бойових дій
5

Українські війська 7 жовтня продовжили наступальні операції поблизу Бахмута та у західній частині Запорізької області.

За даними аналітиків, ЗСУ вдалося просунулися на обох напрямках. Про це свідчать нові карти бойових дій, опубліковані Інститутом вивчення війни (ISW).

Ситуація у Харківській та Луганській областях

За даними українського Генштабу, російські війська провели безуспішні атаки поблизу Сеньківки та Іванівки у Харківській області, а також біля Макіївки у Луганській області.

Автор: understandingwar.org
  Ситуація у Харківській та Луганській областях
Ситуація у Харківській та Луганській областях

Російські джерела стверджували, що війська РФ провели "масований" наступ вздовж лінії Куп'янськ-Сватово-Кремінна та біля Лимана. Загарбники також продовжують завдавати ударів по переправам через річку Оскіл у напрямку Куп'янська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поранено 11 людей: Росія вночі вдарила по Херсонщині

Бойові дії у Донецькій області

За даними аналітиків, українські війська продовжили наступальні операції на Бахмутському напрямку і просунулися на схід від Андріївки. Генштаб повідомив, що ЗСУ досягли часткового успіху на схід від Андріївки, а представник Східної групи військ України Ілля Євлаш заявив, що українським силам вдалося просунутися на різних напрямках біля Бахмута на 100-300 метрів.

Автор: understandingwar.org
  Бойові дії під Бахмутом
Бойові дії під Бахмутом

Російські блогери стверджували, що українські сили продовжували безуспішні спроби прорвати російську оборону поблизу залізничної лінії на схід від Андріївки та Кліщіївки.

Російські війська 7 жовтня продовжували контратакувати поблизу Бахмута, але не досягли будь-яких підтверджених територіальних здобутків. За даними українського Генштабу, російські війська безуспішно намагалися повернути втрачені позиції на південь від Андріївки.

Автор: understandingwar.org
  Карта бойових дій у Донецькій області
Карта бойових дій у Донецькій області

Один з російських блогерів стверджував, що війська РФ контратакували під Андріївкою. Росіяни, які діють на окремих ділянках фронту поблизу Кліщіївки, стикаються з труднощами через проблеми із засобами зв'язку, підкріпленнями та відсутністю своєчасних звітів про реальну ситуацію на полі бою.

Український Генеральний штаб повідомив, що ЗСУ відбили російські атаки поблизу Авдіївки, Першотравневого, Мар'їнки, Красногорівки та Новомихайлівки.

Один з російських блогерів стверджував, що війська РФ безуспішно атакували південні підходи до Авдіївки та провели розвідку бойовими діями поблизу Дружби, щоб відкрити новий район бойових дій

Російські джерела також заявили, що війська РФ відновили наступальні операції поблизу Красногорівки й бойові дії тривають на західних околицях Мар'їнки.

Бойові дії на півдні України

За даними ISW, 7 жовтня українські війська продовжили наступальні операції у західній частині Запорізької області. Там ЗСУ просунулися вперед. Українські джерела повідомили, що ЗСУ досягли часткового успіху на північ від Копані та на північ від Новопрокопівки.

Автор: understandingwar.org
  Бойові дії у Запорізькій області
Бойові дії у Запорізькій області

Російські війська провели обмежені контратаки в західній частині Запорізької області, але не досягли підтверджених успіхів. Український Генштаб повідомив, що ЗСУ стримують російські атаки на північний схід від Новопрокопівки. Російські джерела стверджували, що війська РФ провели кілька контратак поблизу Вербового та на захід від Роботиного.

Автор: understandingwar.org
  Карта бойових дій на Херсонщині
Карта бойових дій на Херсонщині

Російські джерела стверджували, що бойові дії посилилися вздовж лінії Роботие-Вербове після того як українські сили відновили атаки на північний захід від Вербового. Російські блогери писали, що українські сили також проводили обмежені атаки на північ від Новопрокопівки та загалом класифікували ситуацію на південь від Оріхова як складну та напружену.

Декілька російських джерел стверджували, що українські сили перекидають підрозділи морської піхоти на фронт у Херсонській області, щоб підготуватися до створення позицій у рукаві річки Дніпро.

Збройні сили України ведуть наступальні операції на Мелітопольському та Бахмутському напрямках. Українські війська мали частковий успіх північно-східніше Андріївки Донецької області. Про це вранці 8 жовтня повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Українські війська знищують ворога, крок за кроком звільняють тимчасово окуповані території, закріплюються на досягнутих рубежах.

Зараз ви читаєте новину «Українські війська просуваються під Бахмутом та на Запоріжжі - нові карти бойових дій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі