середа, 19 жовтня 2022 03:46

Спецтема: Війна Росії проти України

Українська авіація накрила ворога на півдні: знищені 84 окупанти

Українська авіація накрила ворога на півдні: знищені 84 окупанти
Українські воїни контратакують і наближаються до Херсона. Фото: eastnews.ua

Збройні Сили України продовжують контролювати ситуацію на Південнобузькому напрямку.

Українські воїни протягом 18 жовтня завдали потужних ударів по ворогу. Про це повідомляє Оперативне командування "Південь".

"Нашою авіацією відпрацьовано 15 ударів в райони опорних пунктів та місць зосередження сил та засобі противника", - зазначили військові.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Понад пів тисячі окупантів і море техніки: оновили втрати росіян в Україні

Знищені 84 окупанти, дві самохідні крупнокаліберні гаубиці типу "Акація" та "Мста-С", танк, три одиниці авто-бронетехніки, а також три склади з боєприпасами у Бериславському і Баштанському районах.

Противник у свою чергу обороняється та намагається утримати зайняті рубежі. Окупанти продовжують обстрілювати українських бійців вздовж лінії бойового зіткнення. Застосовують авіацію, РСЗВ, ствольну артилерію та міномети.

"Двічі були обстріляні з реактивних систем залпового вогню "Град" і "Ураган" нещодавно звільнені населені пункти Петропавлівка і Трифонівка в Бериславському районі. Без втрат. Ворожою авіацією нанесено три удари в район Давидового Броду", - повідомили в командуванні.

Українські воїни контратакують і наближаються до Херсона, повідомили в об'єднаному пресцентрі оперативного командування "Південь".

Вранці 18 жовтня на Херсонщині сили протиповітряної оборони збили російський літак Су-25.

За 237 днів Збройні сили України знищили понад 65 850 російських окупантів, 1276 їхніх безпілотників, 5219 броньованих машин, 2548 танків, 242 гелікоптери й 268 літаків.

Зараз ви читаєте новину «Українська авіація накрила ворога на півдні: знищені 84 окупанти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі