вівторок, 26 травня 2020 14:01

Убивство військових на Житомирщині: поліцейські розкрили нові подробиці злочину
3

На місці розстрілу семи людей поблизу Новоселиці Попільнянського району на Житомирщині вилучили низку речових доказів
Фото: zt.npu.gov.ua
На місці розстрілу семи людей поблизу Новоселиці Попільнянського району на Житомирщині вилучили низку речових доказів
На місці розстрілу семи людей поблизу Новоселиці Попільнянського району на Житомирщині вилучили низку речових доказів

На місці розстрілу 7 людей поблизу Новоселиці Попільнянського району на Житомирщині слідчі вилучили низку речових доказів та зібрали інформацію, яка допоможе відтворити перебіг подій того вечора.

Серед вилученого - 6 одиниць вогнепальні зброї: вся зареєстрована та належала учасникам події. Підозрюваному - гладкоствольна рушниця ИЖ-58 16 калібру. Загиблим - мисливські карабіни "Ремінгтон", "Ругєр", АКМС-МФ1, Zbroyar Z15 та травматичний пістолет ПМТ. Ще під час огляду було виявлено набої та гільзи, 2 ножі. Також 3 автомобілі: ВАЗ 2121 ("Нива"), що належить підозрюваному, Nissan Navarа і Skoda Octavia, на яких приїхали відпочивальники. У справі призначено близько 200 експертиз, повідомили у відділі комунікації обласної поліції.

"Слідчі призначили до двох сотень досліджень: від судово-медичних експертиз тіл загиблих до комплексних молекулярно-генетичних та балістичних, дактилоскопічних, трасологічних та інших. Відповідно до висновків експертів, причинами смерті 7 загиблих стали вогнепальні дробові поранення з ушкодженням внутрішніх органів", - розповів начальник Головного управління Нацполіції в Житомирській області Сергій Крупєй.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Усіх поховають поруч: коли і де прощатимуться із розстріляними під Житомиром військовими

Встановлено, що тіла загиблих знаходились у кількох місцях. Двоє чоловіків, 34 та 47 років, військовослужбовці одного з батальйонів Нацгвардії, на момент загибелі перебували в альтанці, де вечеряли до того разом із рештою друзів та орендарем.

Тіла ще двох чоловіків, 44-річного волонтера та нацгвардійця, 50 років, поліцейські виявили на вході до іншого будинку. Там, за наявною інформацією, на момент конфлікту 6 з гостей, у тому числі і названі, уже спали. Молодший із загиблих був у найбільш давніх і приязних стосунках із підозрюваним. Попередньо, їхнє знайомство тривало близько 10 років і жодних конфліктів між ними раніше не виникало.

Інші троє чоловіків, 50, 47 та 30 років, знаходились на ліжках в одній з кімнат будинку. І зафіксовані на місці обставини вказують на те, що подальші події були несподіваними і неочікуваними для загиблих.

Також уже проведено слідчі експерименти і опитано кілька десятків осіб, як родичів, так і жителів села, щодо обставин події.

Рідні загиблих розповідають, що чоловіки виїхали з дому вранці 21 травня для відзначення дня народження одного з них та риболовлі у місці, де вони неодноразово уже бували.

"Ми зацікавлені у якнайшвидшому та максимально об'єктивному розслідуванні обставин цього вбивства, однак розуміємо масштабність роботи, яку необхідно виконати, аби розібратись у перебігу подій та встановити достовірну картину злочину", - додав Сергій Крупєй.

В ГУНП області створили посилену слідчо-оперативну групу під процесуальним керівництвом прокуратури області.

Стрілянина сталася 22 травня, близько 01:00, біля приватного ставка, власником якого є Анатолій Захаренко. Семеро загиблих - військові та волонтери. У поліції Житомирщини не виключають, що причиною трагедії міг стати алкоголь, який підозрюваний вживав разом із відпочивальниками. Анатолія Захаренка арештували без права на заставу.

Зараз ви читаєте новину «Убивство військових на Житомирщині: поліцейські розкрили нові подробиці злочину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі