вівторок, 19 травня 2020 18:11

Убивство Старицького: адвокат прокоментував зменшення розміру застави Кожарі

Убивство Старицького: адвокат прокоментував зменшення розміру застави Кожарі
Підозру дипломату Леонідові Кожарі оголосили на 33-й день після загибелі в його будинку товариша Сергія Старицького. Фото: facebook.com/leonid.kozhara

Суд має законне право зменшити розмір застави для підозрюваного. Тому під час розгляду питань про подовження міри запобіжного заходу та досудових термінів слідства у справі підозрюваного в убивстві ексміністра Леоніда Кожари, не вийшов за рамки своєї компетенції.

Про це кореспондентові Gazeta.ua сказав адвокат Сергій Старенький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дружину колишнього міністра звинувачують у брехні

"Існують ризики, що підозрюваний може впливати на слідство чи знищувати докази, оскільки, за версією слідства, убивство було замасковане під самогубство. Тому було обрано адекватну міру запобіжного заходу – тримання під вартою із визначенням розміру застави. Але й розмір застави має бути адекватним. Тобто посильним і прийнятним для особи, щоб вона могла її внести. Звісно, у нас такі штучки, як зменшення застави, сприймаються, що питання вже намагаються порішати. Але тут суд діяв у рамках закону", - сказав Сергій Старенький.

Чи вноситиме Леонід Кожара заставу, поки що невідомо.

Леоніда Кожару підозрюють у вбивстві товариша — столичного бізнесмена 56-річного Сергія Старицького. 27 березня його взяли під варту із правом внести заставу у понад 14 млн грн. Однак 18 травня суд зменшив цю суму до 2,1 млн грн. У ЗМІ з'явилася інформація, що таким рішенням суд вийшов за рамки своєї компетенції – на засіданні можна було тільки подовжити досудове розслідування. Можливо, сторона захисту про щось домовилася із судом.

Зараз ви читаєте новину «Убивство Старицького: адвокат прокоментував зменшення розміру застави Кожарі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі