середа, 26 серпня 2020 08:14

Убивство Шеремета: СБУ вилучила ключове відео із підривницею

Убивство Шеремета: СБУ вилучила ключове відео із підривницею
Служба безпеки України після загибелі журналіста Павла Шеремета вилучила ключовий запис із камери спостереження, за яким можна було впізнати підривницю. Фото: hromadske.ua

Служба безпеки України після загибелі журналіста Павла Шеремета вилучила ключовий запис із камери спостереження навпроти недобудованого будинку на вулиці Івана Франку у Києві. Саме там, ймовірно, переодягалася і приводила у дію вибуховий пристрій підривниця.

Про це заявив голова Департаменту карного розшуку Нацполіції Вадим Дзюбинський, йдеться у матеріалі телеканалу 1+1.

"Власник відеозапису повідомив, що цей відеозапис в нього вилучили працівники СБУ. Слідчі звернулися з проханням надати копію аудіозапису, але він повідомив, що слідчі СБУ не вилучали копію, а вилучили весь відеореєстратор і після повернення відеореєстратору, відеозапис вже був відсутній", — зазначив Дзюбинський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справа Шеремета: підозрюваним продовжили запобіжні заходи

У поліції заявляють, що СБУ 4 роки не відповідає їхні запити з проханням надати записи. Також в поліції повідомили, що зникли записи ще з кількох камер.

Начальник кримінальної поліції Євген Коваль пояснив, чому слідчі вважають, що вибухівку привели в дію з зачиненої на реконструкцію будівлі.

"Ця жінка з'являється зранку, проходить частиною маршруту також, оглядає місцевість, в певному квадраті вона зникає, де ймовірно перевдягається. Тому що ми на окремих частинах відеозапису бачимо напевно цю жінку, але в іншому одязі. Після цього, за версією слідства, вона знаходиться в недобудованому старому приміщенні, звідкіля дуже гарно видно автомобіль Шеремета, напевно, там ця особа і знаходиться. А після того, як Шеремет сідає в авто та вирушає на роботу, вона приводить в дію вибуховий пристрій. Після цього, напевно, знову ж таки перевдягається і ми бачимо її знову на маршрутах, як вона покидає місце скоєння злочину швидкою ходою. Вона крокує в сторону метро Університет. Де після цього ми її загубили і більше не бачимо", — зазначив Коваль.

Раніше у Службі заявляли, що надавали всі записи Нацполіції.

У Шевченківському райсуді Києва 25 серпня відбулося підготовче засідання у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета. Суд ухвалив рішення, згідно з яким розгляд по суті справи за обвинуваченням Андрія Антоненка, Яни Дугарь і Юлії Кузьменко в причетності до вбивства журналіста Павла Шеремета відбудеться 4 вересня судом присяжних. Своєю ухвалою суд долучив до матеріалів кримінальної справи скаргу захисту обвинувачених на зміну підслідності досудового розслідування, зміну групи прокурорів, продовження терміну досудового розслідування на дії слідчого відносно незаконного затримання Антоненка, Кузьменко та проведення негласних слідчих дій. Клопотання адвокатів Кузьменка про виклик ряду свідків з числа високопоставлених осіб суд залишив без задоволення.

Зараз ви читаєте новину «Убивство Шеремета: СБУ вилучила ключове відео із підривницею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі