вівторок, 11 лютого 2020 21:06

Убивцю сестри Ноздровської таємно амністували

Убивцю сестри Ноздровської таємно амністували
Дмитра Россошанського, який збив на смерть сестру Ірини Ноздровської, амністували. Фото - ТСН

Дмитра Россошанського, якого засудили за смертельну ДТП із сестрою по-звірячому вбитої правозахисниці Ірини Ноздровської, випустили на волю.

Його звільнили ще 29 січня, повідомив 11 лютого на засіданні Шевченківського районного суду у Києві адвокат засудженого Олексій Цибенко, передає OBOZREVATEL.

"Був застосований Закон України "Про амністію у 2016 році". Так, Дмитро зараз перебуває на волі разом зі своєю сім'єю", – розповів Цибенко.

Новина про звільнення Росошанського-молодшого стала повною несподіванкою для батьків загиблої в ДТП Світлани Сапатинської. Представник потерпілих Андрій Руденко припускає, що така можливість могла з'явитися уже під час виконання покарання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ірину Ноздровську поховали біля сестри

"На стадії розгляду справи по суті, обставин, які б вказували на те, що Дмитро Россошанський може бути амністований, суд не знайшов. Але на стадії виконання покарання могли з'явитися причини, які дали йому таку можливість", – розповів він.

За словами Руденка, ухвалити рішення про амністію міг суд, який розташований у районі, де й колонія, в якій відбував покарання Россошанський-молодший.

Перша спроба амністувати водія була зроблена ще в грудні 2017 році – через 2 роки після смертельної ДТП. Але тоді сестра Світлани – Ірина Ноздровська – змогла домогтися, щоб справу передали на розгляд до суду першої інстанції. Через кілька днів Ірину вбили. Підозрюють батька Дмитра – Юрія Россошанського, щодо якого сьогодні тривають суди. Другий раз Дмитро Россошанський міг вийти на волю в жовтні 2018 року. Тоді стороною обвинувачення не були надані докази того, що він скоїв ДТП в стані наркотичного або алкогольного сп'яніння. Ці факти були обтяжливими. Але Обухівський районний суд засудив чоловіка на 7 років. А в липні 2019-го Апеляційний суд Київської області залишив вирок у силі.

ДТП, у якій загинула Світлана Сапатинська, трапилась у вересні 2015 року в с. Демидів Київської області. Тоді Дмитро Россошанський на Daewoo збив Світлану, коли вона йшла узбіччям. З 2016-го чоловік перебував під вартою.

Зараз ви читаєте новину «Убивцю сестри Ноздровської таємно амністували». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі