пʼятниця, 21 червня 2019 08:05

Убивцю Дарини Лук'яненко повернули на місце злочину

Убивцю Дарини Лук'яненко повернули на місце злочину
Максим Тарасов із Іванівки може отримати довічне ув'язнення за вбивство 11-річної Дарини Лук'яненко. Фото - facebook.com/Пошукова група "Маяк"

Підозрюваного у вбивстві 11-річної Дарини Лук'яненко, Миколу Тарасова, привезли з Одеси назад до Іванівки ввечері 20 червня.

На місці злочину проводили слідчі експерименти. Підозрюваного супроводжував посилений конвой, повідомив радник начальника ГУНП в Одеській області Руслан Форостяк.

"Була необхідна кількість правоохоронців, щоб не допустити самосуд", - сказав Форостяк.

Також він пояснив, чому вбивцю знайшли і затримали тільки на 5-й день пошуків Дарини. Службові собаки дійсно привели до будинку Тарасова, але поліція не могла зайти всередину без ордера. Крім того, розроблялося кілька версій - підозрювали, що дівчинку могли відвести на машині від будинку. Пізніше по камерах відеоспостереження встановили, що ніякої машини в момент зникнення дитини в тому районі не було.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повідомили, коли поховають убиту 11-річну Дарину Лук'яненко

"Поліція могла робити тільки огляд домогосподарств, і то - з дозволу власників. На обшук повноважень не було. У коло уваги відразу потрапив цей хлопець і ще близько 8 чоловік. За ними стежили, їх розробляли. В результаті собаки, телефонія, радіорозвідка - все показувало на цей двір", - пояснив Форостяк.

Уже сьогодні, 21 червня, Миколі Тарасову мають обрати запобіжний захід. Прокуратура наполягатиме на триманні під вартою без права на заставу. Сам підозрюваний у злочині зізнався. Сказав, що вбив дівчинку "просто так, ні за що".

Зараз ви читаєте новину «Убивцю Дарини Лук'яненко повернули на місце злочину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі