вівторок, 01 серпня 2017 13:56

Убивця 16-річного школяра прокоментував своє звільнення з в'язниці

Убивця 16-річного школяра прокоментував своє звільнення з в'язниці
Вадима Погодіна, який впритул розстріляв 16-річного школяра, випустили із в'язниці. Фото - YouTube

В окупованому Криму з-під арешту звільнили бойовика самопроголошеної ДНР Вадима Погодіна. Влітку 2014-го року він разом з поплічниками на Донбасі впритул розстріляв школяра Степана Чубенка.

Із сімферопольського СІЗО його відпустили напередодні. І свій вихід він прокоментував у соцмережі, передає ТСН.

"Хоч час у в'язниці провів і невеликий я, але провів його непогано", - написав Погодін.

Степан повертався з Києва до рідного Краматорська через вже окупований Донецьк. Чоловіки в однострої затримали його лише за те, що мав на рюкзаку блакитно-жовту стрічку. Пізніше з'ясувалось, що хлопця катували, вибили зуби, згодом - розстріляли. Зробили це Вадим Погодін, Юрій Москальов і Максим Сухомлинов. Усі троє – вже колишні бойовики батальйону "Керч", яких навіть у ДНР за скоєне готові були розстріляти свої.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Закатували за синьо-жовту стрічку: ГПУ звернулася до РФ, аби ті видали вбивцю 17-річного українця

Вбивці школяра ще тоді – три роки тому – втекли з окупованої частини України. Де нині перебуває Сухомлинов – невідомо. Москальова затримали в Росії, але відпустили. Вадима Погодіна – саме він за свідченнями, що зібрала мама Степана, стріляв в її сина – на початку літа затримали в Криму. Україна вимагала екстрадиції. Але на захист бойовика Погодіна стали навіть депутати російської "Держдуми".

Мати Степана сподівається, колись Вадима Погодіна та його поплічників все ж колись судитимуть в Україні.

16-річний Степан Чубенко зник 23 липня 2014 року на залізничному вокзалі в Донецьку після того, як приїхав з Києва до Краматорська. Лише 6 жовтня знайшли тіло Степана, яке впізнала мати. Погодіна затримали 20 червня в Ялті, рішенням суду його заарештували на 40 діб. Російська влада відповідно до угод з Інтерполом запустила процедуру підготовки бойовика до екстрадиції в Україну, де йому загрожує довічне ув'язнення.

Зараз ви читаєте новину «Убивця 16-річного школяра прокоментував своє звільнення з в'язниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі