пʼятниця, 14 жовтня 2022 01:23

У Запоріжжі та Дніпрі гримлять вибухи, ймовірно – атака БПЛА Shahed-136
Оновлено

У Запоріжжі та Дніпрі гримлять вибухи, ймовірно – атака БПЛА Shahed-136
Безпілотники атакували одразу два обласні центри – Запоріжжя та Дніпро. Фото: tsn.ua

У Запоріжжі вночі з 13 на 14 жовтня гриміли вибухи та була чутна стрілянина. Попередньо, на місто налетіли запущені російськими окупантами безпілотники Shahed-136.

Одночасно із Запоріжжям повідомлялося про роботу протиповітряної оборони в Дніпрі, пишуть місцеві та всеукраїнські канали в Telegram, повідомляє Gazeta.ua.

Так, в Запоріжжі жителі повідомили про не менше, ніж два потужних повітряних вибухи. Також про декілька вибухів повідомили з Дніпра. Передбачається, що це була робота сил ППО по безпілотниках.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як поводитись у випадку атаки дрона Shahed-136

З деяких місць повідомили, що була чутна кулеметна стрілянина - можливо, сили оборони намагалися знешкодити дрони.

Поки немає інформації про те, скільки БПЛА було збито і чи вдалося дронам-камікадзе влучити в який-небудь об'єкт. Наразі пишуть про збиття щонайменше п'яти БПЛА, але офіційних коментарів з цього приводу не було.

Тим часом Ізраїль передає Україні базові розвідувальні дані про іранські безпілотники, які Росія почала активно застосовувати останнім часом. У Ізраїлю досить великий досвід роботи проти них.

За добу 12 жовтня українські військові знищили п'ять російських ударних вертольотів Ка-52 та 19 дронів-камікадзе. Збили 17 іранських дронів Shahed-136 і два "Zala Ланцет".

Зараз ви читаєте новину «У Запоріжжі та Дніпрі гримлять вибухи, ймовірно – атака БПЛА Shahed-136». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі