середа, 21 листопада 2012 14:39

У Тель-Авіві підірвали пасажирський автобус
9

В Тель-Авіві прогримів вибух в пасажирському автобусі
Фото: Фото: Reuters
Бомба спрацювала на вулиці Шауль а-Мелех в центральній частині міста
Вибухнув пасажирський автобус, що слідував за маршрутом номер 142
Люди були доставлені в розташовану поблизу лікарню
"Хамас" поки не взяв на себе відповідальність за вибух

В середу вдень в Тель-Авіві прогримів вибух в пасажирському автобусі. Постраждала, за попередніми даними, 21 людина.

Бомба спрацювала на вулиці Шауль а-Мелех в центральній частині міста, недалеко від головної військової бази "Кірія". Вибухнув пасажирський автобус, що слідував за маршрутом номер 142. Більшість постраждалих отримали легкі поранення, у трьох - стан середньої тяжкості, ще двоє отримали важкі поранення. Люди були доставлені в розташовану поблизу лікарню "Іхілов".

За словами представників правоохоронних органів, інформація про підготовлювану терористичну атаку до них не надходила, відзначає Arutz Sheva. Втім, враховуючи нинішнє загострення відносин між Ізраїлем і сектором Газа, теракт спочатку називали в числі пріоритетних версії.

Незабаром прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньяху офіційно заявив, що вибух автобуса був терористичним актом. У секторі Газа населення зустріло новини про вибух автобуса з радістю.

"Хамас" поки не взяв на себе відповідальність за вибух, проте лідери руху похвалили організаторів теракту, відзначає The Jerusalem Post.

"Хамас" благословив їх, - заявив журналістам прес-секретар руху Самі Абу Зухрі. - Як логічна відповідь на жорстокість Ізраїлю в секторі Газа".

Згідно з наявними відомостями, в автобус було підкладено вибуховий пристрій. Співробітники поліції отримали інформацію від свідків про підозрілий людину, яка зайшла в автобус, залишив якийсь предмет і втік.

"У салоні щось вибухнуло. Людей поранило. Я вискочив назовні", - розповів один з пасажирів. За словами очевидців, без жертв обійшлося лише тому, що людей в автобусі було небагато. Імовірно, вибуховий пристрій був приведений в дію за допомогою дистанційного керування або за допомогою таймера.

Зараз ви читаєте новину «У Тель-Авіві підірвали пасажирський автобус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі