вівторок, 11 червня 2013 10:45

У столиці затримали афериста, котрий видавав швидкі кредити

У столиці затримали афериста, котрий видавав швидкі кредити
Максим Островський. Фото: Вести

У Києві міліція затримала організатора великої афери з швидкими кредитами.

Маловідомого співака Максима Островського під псевдонімом Vall Diss підозрюють у створенні мережі фірм, які обдурили українців на 25 мільйонів гривень, пишуть "Вести".

Затримувати 32-річного співака в столиці приїхав УБОЗ Закарпаття.

"В Ужгороді зареєстровані його фірми, там же порушені справи, тому операцію проводимо ми, а не Київський УБОЗ. Він підозрюється в шахрайстві, скоєному в особливо великих розмірах або організованою групою людей. Стаття передбачає позбавлення волі на термін від 5 до 12 років", - пояснювали оперативники.

Чоловік сам вийшов з під'їзду 17-поверхівки, його зупинили, а потім тихо завели до будинку, щоб провести обшук.

"Хлопець всього два або три місяці живе в нашому будинку на останньому поверсі. Ми з ним мало стикалися - неговіркий він", - розповіла сусідка затриманого Тамара Василівна.

Через кілька годин обшук був закінчений, підозрюваного вивели, посадили в машину і повезли до Ужгорода. "Знайшли кошти, пластикові картки, тепер їдемо назад в Ужгород, щоб суд обрав підозрюваному запобіжний захід", - роз'яснили оперативники.

Як розповів правозахисник у сфері кредитних афер Богдан Хаустов, Максима Островського вважають організатором шести фірм, які мають філії у всіх великих містах України. "Постраждалих від фірм понад 7 тис. осіб по всій країні. Загальна сума збитків - понад 25 млн грн. Свою діяльність він вів з 2010 року, а називав фірми іменами розкручених брендів, наприклад, "Б.А.Н.К. Народний", "ПАТ Європейський кредит", "Б.А.Н.К. юей", "Кредит Груп", "ТФК "Актив". Люди, яким потрібні були гроші, купувалися на знайомі назви, низькі ставки і головне - відсутність довідки про доходи", - розповів Хаустов.

В оточенні Островського не вірять, що він міг обманювати людей. "Рік тому йому стало нецікаво співати, він повністю пішов у свій бізнес. Займався нерухомістю, у нього було кілька офісів у Києві. Я там бувала, але ні про жодні кредити не чула, всі його співробітники були завжди задоволені, жодних проблем не було", - розповіла директор артиста Христина.

Правозахисник Богдан Хаустов називає вчорашнє затримання на Печерську Максима Островського, підозрюваного в афері зі "швидкими кредитами", безпрецедентним випадком в Україні, мовляв, досі жодного організатора подібних фірм не затримували. Правоохоронці посилалися на те, що люди самі добровільно підписували хитро складені угоди.

Зараз ви читаєте новину «У столиці затримали афериста, котрий видавав швидкі кредити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі