неділя, 29 листопада 2020 03:27

У Стамбулі затримали українців за незаконну торгівлю органами

У Стамбулі затримали українців за незаконну торгівлю органами
Слідство дійшло висновку, що особи не мають родинного зв'язку з пацієнтами і хотіли продати свої органи. Фото з відкритих джерел

У Стамбулі правоохоронці заарештували п'ять з 18 осіб, раніше затриманих і підозрюваних у причетності до незаконної торгівлі органами, серед яких є громадяни України.

Раніше Управління по боротьбі з торгівлею людьми серед біженців почало розслідування у зв'язку з підозрілими свідченнями 18 іноземців, які звернулися в "Комітет з етики" і назвали себе родичами осіб, які потребують пересадки органів, пише Anadolu.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Балі відпустили українку, звинувачену в зберіганні наркотиків

Слідство дійшло висновку, що особи не мають родинного зв'язку з пацієнтами і хотіли продати свої органи. 18 осіб, серед яких громадяни Нігерії, Уганди, Грузії, Росії, України, Киргизстану і Туркменістану, затримані. Після допиту вісім осіб відпущені на свободу, 10 осіб постали перед судом.

"Відносно п'ятьох прийнято запобіжний захід у вигляді арешту, інші п'ять дали підписку про невиїзд", - йдеться в повідомленні.

В Іспанії під час спецоперації в провінціях Аліканте, Барселона та Валенсія, затримали 7 членів угруповання, що нелегально продавало російське озброєння, включаючи танки й вибухівку. У Європолі не уточнили, скільки саме українців, причетних до діяльності банди, затримали під час спецоперації.

Зараз ви читаєте новину «У Стамбулі затримали українців за незаконну торгівлю органами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі