четвер, 13 вересня 2012 12:19

У США вважають, що посла в Лівії вбили бойовики "Аль-Каїди"

У США вважають, що посла в Лівії вбили бойовики "Аль-Каїди"
Крістофер Стівенс загинув в результаті обстрілу. Фото: Reuters

Напад на консульство США в Лівії, імовірно, було скоєно людьми, пов'язаними з терористичною мережею "Аль-Каїда", повідомляє в четвер, 12 вересня, Agence France-Presse. Про це інформагентству заявив глава розвідувального комітету в Палаті представників США Майк Роджерс (Mike Rogers).

У той же час представник американської влади, що побажав зберегти анонімність, також не виключив, що напад на консульство було справою рук "Аль-Каїди", однак, підкреслив, що це лише одна з версій і вона потребує перевірки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США відреагували на смерть свого посла: до берегів Лівії відправилися есмінці

За словами співрозмовника агентства, напад на консульство здається ретельно спланованою і продуманою акцією, а не спонтанним актом агресії. Він висловив думку, що терористи лише скористалися протестними настроями в Лівії як зручним моментом для здійснення теракту.

Увечері у вівторок, 11 вересня, ісламісти, незадоволені показом образливого, на їхню думку, фільму вчинили напад на консульство США у Бенгазі. Вони обстріляли будівлю з гранатометів, а потім спалили її. В результаті нападу загинув посол США в Лівії і три морських піхотинця з охорони дипмісії. Раніше того ж дня демонстранти здійснили напад на американське посольство в Єгипті. Вони зірвали з будівлі дипмісії американський прапор і замінили його чорним стягом з написом "Немає Бога, крім Аллаха, і Мухаммед - пророк його", традиційно використовуваним "Аль-Каїдою". Акції протесту також пройшли в Тунісі.

Зараз ви читаєте новину «У США вважають, що посла в Лівії вбили бойовики "Аль-Каїди"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі