вівторок, 28 серпня 2012 07:35

У США лютує тропічний шторм "Айзек"
14

Фото: Фото: Reuters

Президент Барак Обама оголосив надзвичайний стан у штаті Луїзіана, на який насувається тропічний шторм "Айзек". Цей шторм може набрати силу урагану до того часу, як він обрушиться на узбережжя Мексиканської затоки в США.

"Айзек" вже обрушився на південну частину штату Флорида і зараз рухається в бік Нового Орлеана. Він може досягти міста вже у вівторок ввечері - незадовго до сьомої річниці удару урагану "Катріна".

Раніше "Айзек" обрушився на східну частину Куби і південь Гаїті, привівши до загибелі щонайменше 20 осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через тропічний шторм у Мексиканській затоці з нафтових платформ евакуйовують робітників

Через шторм "Айзек" Республіканська партія США перенесла на день початок свого з'їзду в Тампі (штат Флорида). Тепер з'їзд, на якому Мітт Ромні буде офіційно затверджений в якості кандидата від республіканців на майбутніх президентських виборах, повинен початися у вівторок.

Десятки тисяч людей на Флорида-Кіс і південно-східному узбережжі материкової Флориди залишилися без електрики.

Згідно Бюро екологічної безпеки США, видобуток нафти в Мексиканській затоці різко скоротилася. Компанія ВР припинила видобуток нафти на морських платформах в затоці і евакуює персонал.

Зараз ви читаєте новину «У США лютує тропічний шторм "Айзек"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі