середа, 17 лютого 2021 13:51

У справі вбивства 11-річної Дарини Лук'яненко виник новий поворот

У справі вбивства 11-річної Дарини Лук'яненко виник новий поворот
Миколу Тарасова з Іванівки на Одещині засудили до 15 років в'язниці за вбивство 11-річної Дарини Лук'яненко. Фото: pushkinska.net

У справі про вбивство 11-річної Дарини Лук'яненко з райцентру Іванівка на Одещині новий поворот.

Батьки вбитої дівчинки оскаржили вирок Роздільнянського районного суду Миколі Тарасову. Але більше не вимагають для вбивці довічного ув'язнення. Про це кореспондентові Gazeta.ua розповів адвокат потерпілих Рубен Степанян.

"Ми підготували апеляційну скаргу 3 дні тому. Просимо визнати Миколу Тарасова винним за статтею "Наруга над тілом". Довічного ув'язнення не вимагаємо. Батьки просять залишити ту ж міру покарання, яку призначили в суді першої інстанції – 15 років", - каже адвокат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Дитину кинули в лайно і це - не наруга" - адвокат відреагував на вирок убивці Дарини Лук'яненко

Чим мотивували рішення Лук'яненки, Степанян не уточнив. Сказав, що це - адвокатська таємниця.

Проте на довічному ув'язненні для Тарасова наполягатиме прокуратура. Там готують апеляційну скаргу і найближчими днями передадуть до суду, за словами адвоката.

Коли відбудеться засідання – стане відомо згодом.

24-річного Миколу Тарасова з райцентру Іванівка на Одещині визнали винним у викраденні, замаху на зґвалтування та умисному вбивстві односельчанки 11-річної Дарини Лук'яненко. А за статтею "Наруга над тілом" - виправдали. Засудили до 15 років за ґратами. Також Тарасова зобов'язали виплатити батькові Дарини понад 36 тис. грн відшкодування матеріального збитку і 800 тис. грн — морального. Окремо має покрити процесуальні витрати — 117 тис. грн. Таке рішення винесла колегія суддів Роздільнянського районного суду 21 січня. Батьки дівчинки були вкрай невдоволені вироком. Разом із адвокатом наполягали на найсуворішому покаранні – довічному ув'язненні. Тож вирок у 15 років мали оскаржувати.

Зараз ви читаєте новину «У справі вбивства 11-річної Дарини Лук'яненко виник новий поворот». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі