вівторок, 29 березня 2011 10:28

У Росії заявляють, що знищили Доку Умарова

У Росії заявляють, що знищили Доку Умарова

Серед бойовиків, знищених в результаті спецоперації в Інгушетії, може бути ватажок бойовиків Доку Умаров, пише газета "Комерсант" з посиланням на учасників операції.

У понеділок в результаті точкового удару ВПС Росії і наземної операції була знищена база бойовиків, на якій готували терористів-смертників, в тому числі для терактів на територіях Республік Північна Осетія (Аланія) та Інгушетія. НАК заявив про ліквідацію в цілому 17 бойовиків, їхні особи поки не встановлені.

За даними видання, учасники операції передбачають, що серед ліквідованих могли бути Аслан Бютукаєв, який готував смертників і, можливо, сам глава "Імарату Кавказ" Доку Умаров. Останній, зокрема, брав на себе відповідальність за теракти в московському метро (вчинені рівно рік тому) і московському аеропорту "Домодєдово".

Операція в Сунженському лісі проводилася в два етапи. Спочатку з вертольота було завдано ракетного удару по бліндажу. "Як доповіли в штаб вертолітники, було знищено до шести бойовиків. Однак потім вони доповіли, що спостерігають відхід ще однієї групи, в якій було ще чоловік дванадцять. Її ракетним ударом накрив екіпаж другого вертольота".

Під час зачищення місцевості спецназ ФСБ зіткнувся з опором вцілілих при авіаударах бойовиків, загинули два спецназівці.

Видання також наводить подробиці ліквідації активного пособника бойовиків Аслана Цечоєва в інгушському селищі Верхній Алкун. Коли його будинок оточили силовики, звідти вийшли дружина і двоє дітей Цечоєва. Відразу після цього бойовик відкрив вогонь з кулемета по омонівцях: один був убитий, другий важко поранений. Після цього будинок з крупнокаліберних кулеметів БТР буквально зрівняли з землею, знищивши і кулеметника.

Зараз ви читаєте новину «У Росії заявляють, що знищили Доку Умарова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

34

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі