вівторок, 22 грудня 2015 09:27

У Росії за "екстремізм в інтернеті" засудили прихильника "Правого сектора"

У Росії за "екстремізм в інтернеті" засудили прихильника "Правого сектора"
Фото: divannaya-sotnya.com.ua

18-річного жителя Петровськ-Забайкальського району засудили до 2,5 років умовного ув'язнення.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Забайкальського краю.

"У січні 2015 року він цілеспрямовано створив на сайті однієї з соціальних мереж тематичну групу і на своїй сторінці, до якої був доступ необмеженої кількості користувачів, розмістив малюнок і підпис до нього, які містять образи за національною ознакою відносно росіян. Тим самим його дії були спрямовані на збудження ненависті і ворожнечі відносно групи осіб за ознаками національності.

У лютому 2015 він розмістив на своїй сторінці стилізоване зображення озброєного конфлікту і підпис, що закликають до насильницьких дій щодо всіх, хто схвалює приєднання Криму до Росії. Тим самим підсудний скоїв публічні дії, спрямовані на порушення територіальної цілісності Російської Федерації", - йдеться у повідомленні.

Державне звинувачення наголошує, що хлопець на момент вчинення "злочинів" був активним прихильником націоналістичної ідеології і поділяв погляди екстремістської організації "Правий сектор", забороненої в Російській Федерації.

Як повідомлялося, російську активістку засудили на два роки за перепост у соцмережі.

Зараз ви читаєте новину «У Росії за "екстремізм в інтернеті" засудили прихильника "Правого сектора"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі