середа, 18 травня 2011 13:14

У річницю загибелі Ігоря Індила молодь провела ніч під райвідділом міліції
13

У ніч з 17 на 18 травня минув рік, як у Шевченківському райвідділі міліції загинув 19-річний студент Ігор Індило. У справі досі не поставлено крапки. Двох міліціонерів-винуватців зараз судять, але не за вбивство чи катування, а за "перевищення влади" і "службову недбалість".

Про це у своєму блозі в ЖЖ написала журналіст Олена Білозерська.

За її словами цю ніч небайдужа молодь - кістяк минулорічних акцій проти міліцейського свавілля - переночувала під Шевченківським райвідділом на Герцена, 9.

"Я на всю ніч не лишилася, сподіваюся, ця ночівля пройде у хлопців і дівчат без пригод.

А їх там чималенько. На початку акції було оголошено, що на ніч залишаються 25 людей, але згодом поприходили ще, і, думаю, набралося їх десь півсотні", - розповіла блогерша.

Згодом, як пише Білозерська, прийшов прес-секретар київської міліції Володимир Поліщук.

Він сказав, що відділки вже поступово обладнують камерами спостереження, і провів кількох активістів і журналістів всередину. Повернувшись, Йоко сказала, що там всередині лише 4 відеокамери, що дає чималенький простір для незаконних дій, а також - жодного затриманого в "обізяннику" (мабуть, навмисно десь їх поділи перед "перевіркою")", - йдеться у блозі.

Крім того, Білозерська розповіла що на акцію прийшов народний депутат від "НУ-НС" Андрій Парубій.

17 травня 2010 студент Ігор Індило відзначав свій 20-й день народження в гуртожитку. Між ним і дільничним інспектором Сергієм Приходьком, який проживав у тому ж гуртожитку, виник конфлікт. Міліціонер забрав Індила до Шевченківського райвідділу міліції. На ранок тіло хлопця доставили в морг. Після численних експертиз було встановлено, що Ігор вночі впав з лавки і розбив голову, пише Сегодня.

Проти дільничного Сергія Приходька та чергового РУВС Сергія Коваленка порушили кримінальні справи "Перевищення влади" і "Службова недбалість". Приходьку загрожувало 8 років в'язниці, Коваленку- три.

Як повідомив адвокат сім'ї студента Олександр Заруцький, за його оцінками, остаточні підсумки з'являться не раніше червня, а можливо, навіть серпня. 13 квітня 2011 суд відправив справу на повторне розслідування. Прокуратура ж подала на апеляцію, протестуючи проти дорозслідування. Тобто вимагають повернути справу знову до суду. Йде розгляд.

Зараз ви читаєте новину «У річницю загибелі Ігоря Індила молодь провела ніч під райвідділом міліції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі