четвер, 18 травня 2023 11:04

Спецтема: Війна Росії проти України

У Повітряних силах сказали, як розподілена ППО по Україні

У Повітряних силах сказали, як розподілена ППО по Україні
Київ потребує найбільшого захисту ППО, оскільки столицю найчастіше атакують. Фото: facebook.com/JaroNadPublic

Російські загарбники найчастіше атакують ракетами та дронами Київ. Тому столиця потребує більшого захисту.

А дискусії щодо місць розміщення засобів протиповітряної оборони в тих чи інших регіонах не доречні та є небезпечними. Про це в ефірі національного телемарафону сказав речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат, передає Gazeta.ua.

Він наголосив, що українське командування не може розкривати місця розміщення засобів ППО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Повітряних силах пояснили успішну роботу ППО під час нічної російської атаки

"Ми не можемо розповідати, що і де захищено і яка кількість засобів ППО. Але дискусії безумовно небезпечні в плані інформації. Військове керівництво, вище керівництво держави знає де, кого, скільки й чим атакують. Київ атакують найчастіше, а там де б'ють найчастіше, треба більше захисту. Це очевидно і має бути зрозуміло всім", ‒ зазначив Ігнат.

За його словами, розподіляти сили протиповітряної оборони військові будуть так, як вважають на необхідне.

"У нас є дуже багато важливих об'єктів держави, стратегічних об'єктів і треба це все перекрити. Україна велика, а засобів мало. Попри те, що нам Захід надав багато систем, по номенклатурі лише SAMP/T очікуємо. Але ж кількість, питання в кількості", ‒ додав Ігнат.

Із 21:00 17 травня по 05:30 18 травня російські окупанти здійснили кілька хвиль ракетних атак по Україні з різних напрямків.

Загалом випущено 30 крилатих ракет морського, повітряного та наземного базування. Українські військові знищили 29 крилатих ракет.

Зараз ви читаєте новину «У Повітряних силах сказали, як розподілена ППО по Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі