четвер, 02 листопада 2023 16:50

Спецтема: Війна Росії проти України

У Повітряних силах пояснили втечу російської авіації з Бердянська після ударів ATACMS

У Повітряних силах пояснили втечу російської авіації з Бердянська після ударів ATACMS
Речник Повітряних сил Юрій Ігнат пояснта втечу російської авіації з Бердянську після ударів ATACMS. Фото: Укрінформ

Після ударів ЗСУ ракетами ATACMS по місцю базування окупантів у Бердянську, росіяни перекинули свою авіацію на базу у Таганрозі.

Очевидно, що вони намагаються врятувати свою техніку. Про це в ефірі телемарафону сказав речник Повітряних сил Юрій Ігнат.

"Якщо у противника з'являються засоби ураження з відповідним радіусом дії та технічними характеристиками, то противник повинен якось реагувати - це очевидно", - сказав Ігнат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Система ППО росіян може бути послабленою - розвідка Великої Британії

За його словами, росіяни намагаються врятувати свою техніку та озброєння і відводять її з зони потенційного ураження.

"Це стосується також тих крилатих ракет, які ми отримали. Ми бачили у Криму наслідки, так сталося і з російським флотом, який відійшов на бази Новоросійська і так далі. Тому якщо в Україні з'являються засоби, які можуть дістати противника на ту, чи іншу глибину - відповідно противник буде на це реагувати", - сказав Ігнат.

Він також додав, що, найімовірніше, так само окупанти реагуватимуть, коли в Україні з'являться винищувачі F-16.

Коли Україна врешті отримає західні винищувачі F-16, то не слід очікувати, що вони будуть такими корисними, як вважалося з самого початку.

Таке вже було перед початком контрнаступу, коли партнери затримали постачання ЗСУ далекобійних ракет та танків, що дало росіянам можливість перегрупуватися та зміцнитися після проривів Сил оборони у Харківській та Херсонській областях. Про це у колонці для The Economist написав Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Таким чином за час очікування російська сторона встигає покращувати свою протиповітряну оборону.

Зараз ви читаєте новину «У Повітряних силах пояснили втечу російської авіації з Бердянська після ударів ATACMS». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі