понеділок, 02 травня 2022 03:23

Спецтема: Війна Росії проти України

У портах України заблоковані 4,5 млн тонн зерна - ООН

У портах України заблоковані 4,5 млн тонн зерна - ООН
Війна Росії проти України може викликати голод в інших країнах. Фото: Pexels.

Майже 4,5 млн тонн зерна заблоковані у портах України. Продукцію неможливо експортувати внаслідок закриття морських шляхів черех війну Росії проти України.

Про це повідомило "Радіо Свобода" з посиланням на заяву представника Всесвітньої продовольчої програми ООН Мартіна Фріка агентству dpa.

"Голод не повинен бути зброєю", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українське зерно експортуватимуть іншими шляхами

За словами Фріка, багато країн залежать від постачання української пшениці. До початку війни Україна була одним із найбільших у світі експортером пшениці та виробником кукурудзи.

Він закликав відновити постачання українського продовольства до інших країн, щоб пом'якшити глобальну продовольчу кризу.

Президент Росії Володимир Путін створив "глобальну продовольчу кризу" війною в Україні. Про це заявила заступниця держсекретаря США Венді Шерман на засіданні ООН.

Президент України Володимир Зеленський заявив на саміті "Групи семи", що після війни РФ проти України прийдуть глобальна продовольча криза та політична дестабілізація.

Російські окупанти вивозять зерно з тимчасово захоплених територій у Луганській, Донецькій, Херсонській і Запорізькій областях. Для посівних робіт і внутрішнього споживання там було близько 1,5 млн т зернових. Кількасот тисяч тонн загарбники вивезли в РФ.

Зараз ви читаєте новину «У портах України заблоковані 4,5 млн тонн зерна - ООН». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі