вівторок, 22 грудня 2015 13:04

У Порошенка повідомили про різке загострення ситуації на Донбасі

Бойовики знову почали використовувати артилерію, а також взялися штурмувати позиції ЗСУ.

Про це на брифінгу повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО полковник Олександр Мотузяник, передає Gazeta.ua.

"Учора обстановка на сході України різко загострилася. Противник 12 разів використовував проти наших сил важке озброєння. Також на передовій відбулося два бойових зіткнення з ворогом. Близько половини ворожих обстрілів по наших позиціях були прицільними", - розповів Мотузяник.

Автор: mediarnbo.org
 

"На Луганському напрямку поблизу міста Щастя ворог пізно ввечері намагався штурмувати наші позиції, відбувся бій. Бойовики атакували наш опорний пункт. Після 20-хвилинної перестрілки окупанти були змушені відступити.

Донецький напрямок. На Світлодарській дузі вчора було відносно спокійно, там було зафіксовано лише одну нетривалу провокацію з боку НЗФ. Натомість значно загострилася обстановка на околицях Горлівки. Зокрема, у Зайцевому бойовики застосували проти наших позицій міномети калібром 82 та 120 мм, а також танк.

Аналогічна обстановка східніше - селище Новгородське, там відбулися три мінометні обстріли з боку бойовиків. Під час кожного з них було випущено по дві міни. Також НЗФ застосували зенітні обстановки ЗУ-23-2", - повідомив Мотузяник.

У районі Донецького аеропорту ситуація незмінна, епіцентром протистояння залишаються Піски.

"У Мар'їнці вчора ворожі обстріли тривали безперервно протягом 4 годин. При цьому наші позиції двічі були обстріляні з мінометів калібром 82 мм. Також тут відбулося бойове зіткнення сил АТО з ворогом. Воно тривало півтори години", - додав Мотузяник.

Зараз ви читаєте новину «У Порошенка повідомили про різке загострення ситуації на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі