четвер, 19 листопада 2020 17:18

У Польщі під час затримання помер українець

У Польщі під час затримання помер українець
У Польщі розслідують смерть 44-річного громадянина України, яка настала відразу після затримання чоловіка поліцією. Фото: yavp.pl

У Польщі розслідують смерть 44-річного громадянина України, що настала одразу після затримання чоловіка поліцією одному з населених пунктів Бжезінського повіту Лодзького воєводства.

Відомо, що до чоловіка застосували електрошокер. Чи стало це причиною смерті – встановить експертиза, повідомив речник Окружної прокуратури в Лодзі Кшиштоф Копаня.

"Ми чекаємо на результати розтину, одночасно хочемо проаналізувати запис відеореєстратора, вмонтованого в паралізатор", - зазначив прокурор.

Відомо лише, що чоловік помер одразу після затримання поліцією. Утім, за словами прокурора, зарано висувати тезу, "що між діями поліції і смертю людини є безпосередній зв'язок".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліцейську засудили за знущання над чоловіком

Українець приїхав до Польщі із Тернопільщини 10 листопада і мав працювати на будівництві. На момент трагедії він перебував на обов'язковому карантині, але не дотримувався його. Пізно ввечері 15 листопада місцева поліція отримала повідомлення, що агресивно налаштований чоловік у збудженому емоційному стані намагався потрапити на подвір'я та до будинку місцевих жителів.

Українець поводився агресивно і щодо правоохоронців: кидав у них предметами і нібито витягнув ніж. Поліцейські викликали підмогу. І після невдалих спроб заспокоїти чоловіка словесно - застосували силу: спочатку сльозогінний газ, що не дало результату, а потім паралізатор, що дозволило вдягти на чоловіка кайданки. Після цього йому стало зле, а рятувальники, які прибули на місце події, констатували смерть українця.

У Миколаєві під час затримання працівниками поліції охорони помер 29-річний чоловік. Поліцейські прибули на вул. 1-ша Інгульська на виклик щодо "неадекватної поведінки та вчинення хуліганських дій". Зокрема, чоловік кидався цеглинами у перехожих.

Зараз ви читаєте новину «У Польщі під час затримання помер українець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі