середа, 29 грудня 2021 11:02

У Польщі для порятунку українки залучили вертоліт

У Польщі для порятунку українки залучили вертоліт
Рятувальна служба Польщі попереджала про складні погодні умови в горах: шквальний вітер, небезпека лавин та намети снігу у понад 1 м. Фото: pixabay.com

У Польщі 26 грудня українка без належної підготовки піднялася високо в гори й не змогла ні рухатись далі, ні повернутися.

Рятувальникам довелося застосувати гелікоптер для порятунку жінки, пише RMF24.

Українка пішла маршрутом уздовж словацького кордону в районі двотисячника Каспрів верх. Застрягла біля вершини Горишкова Чуба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зниклого українця тиждень шукала поліція - він у наметі відпочивав від людей

Її одяг був для гірськолижного спорту, але не для зимового сходження в гори. Жінка не мала спеціального взуття, "кішок", щоб пересуватися скрижанілим схилом, і льодоруба.

Згодом туристка зрозуміла, що не може ні просуватися вперед, ні безпечно повернутися своїми слідами. З обох боків від неї були стрімкі урвища. Необережним кроком можна було спровокувати лавину й разом із нею зірватися зі стежки, зазначили рятувальники.

Єдине, що було правильним у спорядженні туристки - її яскраво-рожева куртка. Це допомогло надзвичайникам швидко побачити українку здалеку та евакуювати її.

Українські альпіністи постраждали на горі Казбек на кордоні РФ і Грузії через сходження лавини. Їх рятували за допомогою вертольоту. Рятувальникам про українців повідомив очевидець, який урятував постраждалу жінку.

Зараз ви читаєте новину «У Польщі для порятунку українки залучили вертоліт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі