неділя, 01 жовтня 2017 18:11

У поліції розповіли про нові схеми СМС-шахраїв

У поліції розповіли про нові схеми  СМС-шахраїв
Шахраї представляються працівниками банків. Фото - OGO.ua

У кіберполіції заявили, що однією із "новинок" шахраїв є підміна перших трьох цифр номеру телефону.

Фахівці радять у жодному випадку не повідомляти стороннім особам дані, за допомогою яких шахраї можуть отримати доступ до вашого особистого банківського рахунку. Про це йдеться у повідомленні відомства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нова афера в Україні: у 250 людей вже видурили 5 млн грн

"Зазвичай аферисти діють за наступною схемою: використовуючи послугу телекомунікаційних операторів, щодо підміни номеру - перших трьох цифр коду оператора, під виглядом банківської установи розповсюджують СМС-повідомлення з інформацією про блокування банком платіжної картки" - повідомляється.

Згодом для вирішення питання щодо нібито розблокування картки, вони пропонують зателефонувати на вказані у СМС номери. За цими номерами шахраї, видаючи себе за працівників банку, дізнаються інформацію про номер банківської картки, CVV-код, пароль до Інтернет-банкінгу та інші дані. Вони отримують доступ до банківських рахунків потерпілого, звідки перераховують заощадження на свої рахунки.

Здебільшого шахраї використовують номери різних операторів та стаціонарних телефонів. Геолокація більшості номерів перебуває на тимчасово-окупованій території Донецької та Луганської областей.

У разі отримання подібного СМС-повідомлення поліція радить у першу чергу телефонувати за офіційним номером телефону банку.

Із банківського рахунку 30-річної Ірини Черкашіної з міста Немирів на Вінниччині зникли гроші на лікування сина Назара, 1 рік 8 місяців. На картку, куди збирали допомогу, оформили кредит.

Зараз ви читаєте новину «У поліції розповіли про нові схеми СМС-шахраїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі