пʼятниця, 18 вересня 2020 12:12

У перинатальному центрі медики скалічили немовля

У перинатальному центрі медики скалічили немовля
Дитина прив'язана до лікарні. Дівчинка не може сама ковтати. Вона не зможе ні ходити, ні говорити. Фото: 057.ua

В одному з перинатальних центрів Харкова лікарі скалічили новонароджену дитину. Дівчинка не зможе ходити й говорити. Про це виданню 057.ua розповіли батьки дитини Марина та Олексій Мозулі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Немовля померло уві сні: лікарі не знають причини

За словами жінки, вагітність минала добре. На 36-му тижні вона повинна була укласти договір про пологи в перинатальному центрі з Тамарою Падалко (лікарка акушерка-гінекологиня), але в Марини не виявилося одного з аналізів в обмінній карті вагітної, тому та їй запропонувала підписати договір пізніше.

Через деякий час у жінки відійшли води і за вказівкою лікарки вони приїхали в центр. На місці жінку почали виганяти, щоб їхала за місцем проживання. Тільки після того як вона сказала, що домовлялася з лікарем, її відправили в палату. Через декілька годин у неї пішла кров, але лікарі, оглянувши пацієнтку, не побачили "нічого страшного".

"Мене відправили готувати до операції, вже, коли все було готово. Падалко так і не приїхала. На 5 поверхів там був тільки 1 черговий лікар. Наркоз зробили загальний. Далі що було, не знаю, дитину забрали відразу в реанімацію. Щойно відійшла від наркозу, запитала, де моя дитина, а мені не відповідають, кажуть: "Телефонуй чоловікові", — розповідає жінка.

За словами чоловіка, дитину йому показали тільки о 8-й ранку.

"Мені просто сказали: дитина в реанімації, у важкому стані. У моєї дочки були й зупинка серця, й асфіксія важкого ступеня. Я навіть не враховуватиму тих моментів, коли нам хамили і грубіянили. Я хочу вберегти життя інших матерів від таких лікарів", — каже Олексій.

Наразі лікарі кажуть, що дитина прив'язана до лікарні. Дівчинка не може сама ковтати. У неї зачеплено ділянки мозку, немає рефлексів. Вона не зможе ні ходити, ні говорити. У немовляти тривала гіпоксія, тому відсутня притомність.

Подружжя Ігор та Христина Римики з селища Перегінське Рожнятівського району Івано-Франківщини звинувачують лікарів місцевої лікарні в тому, що під час пологів ті вбили їхнього первістка.

Зараз ви читаєте новину «У перинатальному центрі медики скалічили немовля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі