понеділок, 24 червня 2013 12:06

У Пакистані заарештували 37 осіб за підозрою у вбивстві українських альпіністів

У Пакистані заарештували 37 осіб за підозрою у вбивстві українських альпіністів
ФОТО: islamicinvitationturkey.com

Пакистанські силовики заарештували в понеділок 37 осіб за підозрою в причетності до нападу на іноземних туристів, повідомляє сайт Радіо Пакистану.

Всі арешти проведені в окрузі Діамер, де сталася трагедія. У спецоперації проти екстремістів беруть участь поліцейські, військові і співробітники спецслужб. Керує операцією заступник голови поліції області Гілгіт-Балтистан.

Трагедія сталася на гірському курорті Фейрі-Мідоуз (Fairy Meadows). Раніше повідомлялося, що від 10 до 12 озброєних осіб у формі працівників правоохоронних органів увійшли в готель, вивели туристів на вулицю і розстріляли.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Названо прізвища трьох розстріляних у Пакистані українців

Посол України Володимир Лакомов повідомив, що трагедія сталася в наметовому таборі біля підніжжя гори, а не в готелі. Надходить суперечлива інформація про громадянство жертв. У понеділок, за даними Радіо Пакистану, фахівці Пакистанського інституту медичних наук в Ісламабаді завершили ідентифікацію особи усіх жертв.

Вони повідомили, що вбиті двоє словаків, три українці, два громадянина КНР, один непалець, громадянин Литви і американець. В результаті атаки загинув також пакистанський гід.

Як повідомило МЗС РФ, росіян серед убитих бойовиками туристів немає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українське МЗС вимагає від Пакистану компенсацій сім'ям розстріляних туристів

Представник ісламістської терористичної угруповання "Джундуллах" заявив агентству Рейтер, що вбивство скоїли бойовики угруповання. Пізніше відповідальність за атаку взяло на себе рух "Техрік-і-Талібан Пакистан" (ТТП). Його представник заявив, що теракт здійснила "Джунуд уль-Хіфа" - одна з вхідних в ТТП угруповань. "Джундуллах" і ТТП тісно пов'язані між собою.

Зараз ви читаєте новину «У Пакистані заарештували 37 осіб за підозрою у вбивстві українських альпіністів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі