пʼятниця, 11 жовтня 2013 16:04

У засудженого мера Гайсина різко погіршилося здоров'я: крапельниці йому ставлять прямо у камері

У засудженого мера Гайсина різко погіршилося здоров'я: крапельниці йому ставлять прямо у камері
Фото: vinnitsaok.com.ua

У засудженого мера Гайсина, 69-річного Антолія Гука, погіршилося здоров'я. За рішенням районного суду, він до апеляції перебуває в СІЗО. Щодня його навідував лікар. Тепер прямо в камері ставлять крапельниці. Перевести в лікарню Гука не можуть. Як кажуть у міліції, спеціалізованих лікарень у Вінницькій області немає.

"Анатолій Ілліч хвора людина, в нього проблема із серцем, через ці суди двічі мав інфаркт, двічі його оперували, ставили шунти у серце. Тепер я написала офіційний запит, щоб мені надали інформацію про стан здоров'я мого підзахисного і можливості покращення його утримання. Відповідь мені надали - у нього - 220 на 110 тиск, крапельниці ставлять в СІЗО, а переводити в лікарню не будуть", - розповідає адвокат Гука, Алла Човганюк.

Апеляційний розгляд справи призначений на 27 листопада. Два клопотання подали і адвокат, і сам обвинувачуваний ще 7 жовтня. Дату розгляду призначає суд попередньої інстанції. Проте, з таким зволіканням, Гук може не дожити до повторного розгляду справи.

"За відсутності належного лікування з таким тиском людина може миттєво померти, тим більш, що перебуває у постійному стресі. І в умовах утримання в СІЗО крапельниці не допоможуть. В першу чергу, треба усунути причину - тривожність, перевести людину в комфортні умови, де він зможе перебувати в стані спокою. Тоді призначати комплексне лікування", - рекомендує сімейний лікар Людмила Чорногуз.

Нагадаємо, 26 вересня мера Гайсина засудили за розкрадання коштів, призначених на труїння пацюків і тарганів у дитсадках. Спочатку він проходив по справі як свідок, згодом його перекваліфікували у підозрюваного. Суд присудив Гуку сім років тюрми з конфіскацією майна.

Зараз ви читаєте новину «У засудженого мера Гайсина різко погіршилося здоров'я: крапельниці йому ставлять прямо у камері». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі