пʼятниця, 27 вересня 2013 15:17

На Вінничині меру впаяли сім років тюрми за обкрадання дитсадків

На Вінничині меру впаяли сім років тюрми за обкрадання дитсадків
Фото: court.gov.ua

26 вересня Гайсинський районний суд виніс рішення по справі мера міста 69-річного Анатолія Гука. Йому присудили сім років тюрми з конфіскацією майна.

Про це повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

Мера Гайсина засудили за розкрадання коштів, призначених на труїння пацюків і тарганів у дитсадках. Спочатку він проходив по справі як свідок, згодом його перекваліфікували у підозрюваного. Судові засідання тривали понад сім місяців.

"Суд переносили з одного дня на інший, щоб прихильники Анатолія Ілліча не вийшли на пікет до приміщення суду.  Про те, що засідання відбудеться в четвер о десятій Гуку та його захиснику  телефоном повідомили за півгодини. Адвокат із Вінниці не встигла вчасно, приїхала на годину пізніше, коли вже почали зачитувати вирок", - розповів Андрій Філімонов з організаційного відділу Гайсинської міської ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Полтавський мер втік переодягнувшись міліціонером - "ударівець"

Дві години суддя зачитував вирок. За ним, Гука визнали винним та заарештували у залі суду.ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мер Полтави сховався від мітингувальників у сусідньому кабінеті

"По закінченню засідання до Анатолія Ілліча підійшли два конвоїри та забрали до кімнати попереднього утримання. Через дві години його, та Любов Спеней, яка проходить з ним по справі вивели в наручниках, посадили в автозак та етапували в СІЗО  у Вінницю. Забрали в тому, в чому був. Навіть не дали часу зібратися. А він до всього хворий, ще не оговтався після операції на серці", - каже Філімонов.

Захисник Гука готує позов до апеляційного суду.

Нагадаємо, на одному з засідань у серпні в Гука стався інфаркт. Швидкою його доправили до Вінницького кардіологічного центру, де прооперували. Зараз мер проходив курс реабілітації. До винесення остаточного вироку суд переносили тричі.

Зараз ви читаєте новину «На Вінничині меру впаяли сім років тюрми за обкрадання дитсадків ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі