вівторок, 15 травня 2007 08:46

У Неві в центрі Петербургу зловили акулу (ФОТО)

У центрі Санкт-Петербурга в річці Неві вперше в історії зловили акулу. Небезпечного хижака ще на початку травня помітили рибалки. Весь цей час акула ганяла корюшку по затоці і рвала рибальські сітки, прогризаючи в них величезні дірки. Тоді вирішено було влаштувати засідку.

"Ми перегородили сітками затоку, щоб їй нікуди було втікти, - розповів один з мисливців на акулу, Сергій Давітая. - Глибини в цих місцях невеликі, проте акула все одно загубилася".

Акулу зловили біля Володарського мосту, майже в самому центрі Петербургу. Рибаки стали витягувати сітку і побачили, що в неї разом із звичною корюшкою потрапила акула. "Вона була вже напівжива, - розповів Сергій. - Тому укусити вже нікого не могла. Ми поклали її в човен і відвезли іхтіологам".

За 300 років існування Петербургу таке трапилося, мабуть, вперше. Акула виявилася самцем середніх розмірів: довжина - 1,62 метра, вага - 36 кілограмів.

"Їй залишалося жити всього декілька годин, - сказали після огляду вчені кафедри іхтіології Санкт-Петербурзького державного університету. - Прісна вода Неви згубна для самопочуття акули. Повернутися назад у Фінську затоку розуму їй, мабуть, не вистачило. Випадок безпрецедентний. Враховуючи малу солоність Балтійського моря, а особливо Фінської затоки, що сильно опріснюється Невою, дивно, як акула змогла допливти до Володарського моста", пише "Комсомольська правда".

Зараз ви читаєте новину «У Неві в центрі Петербургу зловили акулу (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі