вівторок, 21 липня 2015 11:03

У МВС назвали головну причину пожежі на "БРСМ" - Бутусов

У МВС назвали головну причину пожежі на "БРСМ" - Бутусов
Фото: vk.com

Пожежа та серія вибухів на нафтобазі під Васильковом сталися внаслідок недотримання правил техніки безпеки на підприємстві.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав журналіст і головний редактор "Цензор.НЕТ" Юрій Бутусов, посилаючись на джерело в МВС.

"Слідчі МВС для вивчення причин пожежі на нафтобазі "БРСМ" під Васильковом провели слідчі дії на аналогічній нафтобазі "БРСМ" під Переяславом-Хмельницьким. У результаті було вилучено 8 пересувних бензонасосів, які передані на експертизу.

Ці насоси використовувалися на нафтобазі для добавляння в баки спеціальних насадок типу ізобутану до бензину для підвищення октанового числа.

Усі ці насоси є пожежонебезпечними з погляду норм ТБ. При перекачуванні добавок виникає висока концентрація парів бензину, яка може спалахнути від будь-якої іскри. На таких насосах, де поруч із двигуном розміщується електророзетка, де блок управління не герметичний, будь-яка іскра може викликати детонацію, особливо в спекотний день.

Тому версія така - робочий натиснув на кнопку "вкл" або "викл" і в спекотний день пари палива вибухнули, почалася пожежа. Баки стояли близько один від одного і не були обваловані...", - написав Бутусов.

 

Почему взорвалась нефтебаза БРСМ? Версия следствия.По данным источника "Цензор.Нет", следователи МВД для изучения прич...

Posted by Юрий Бутусов on 20 липня 2015 р.

Нагадаємо, 8 червня ввечері на нафтобазі поблизу Василькова, що на Київщині, спалахнула пожежа, внаслідок якої загинули 6 людей.

 

Зараз ви читаєте новину «У МВС назвали головну причину пожежі на "БРСМ" - Бутусов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі