вівторок, 28 червня 2022 13:09

Спецтема: Війна Росії проти України

У Львові затримали агента РФ, який коригував ракетні удари по полігону ЗСУ

У Львові затримали агента РФ, який коригував ракетні удари по полігону ЗСУ
У результаті ракетного обстрілу полігону 50 осіб загинули і ще 150 людей отримали поранення. Фото: t.me/pgo_gov_ua

На Львівщині викрили місцевого мешканця, який корегував ракетні удари окупантів по Яворівському військовому полігону, в результаті яких загинуло понад 50 українських військовослужбовців.

Чоловікові повідомили про підозру у державній зраді, звітують у пресслужбі Офісу генпрокурора.

"Уродженець Львова, будучи колишнім працівником КГБ СРСР, протягом березня надавав допомогу державі-агресору та її воєнізованим формуванням у проведенні підривної діяльності проти України. Чоловік за допомогою одного з месенджерів передавав інформацію представниками Росії про місце перебування Збройних сил України на території Львівської області для завдання ракетних ударів", – ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни атакували ракетами Львівщину: перші подробиці

Підозрюваного затримали. Йому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Крім того, Служба безпеки України затримала коригувальників ворожих ракетних ударів по Києву та Донеччині.

"У Києві контррозвідники затримали агента російських спецслужб, який коригував ракетні удари по столиці. У Донецькій області затримали російського агента, який збирав розвіддані щодо позицій українських військ у районі Бахмута", – заявили у відомстві.

На Сумщині контррозвідка Служби безпеки України затримала російського агента, який розвідував позиції Збройних сил поблизу кордону з Росією. Жителя Сум викрили за фактом державної зради, скоєної в умовах воєнного стану.

У Дніпрі затримали російського агента, який збирав інформацію щодо розташування об'єктів мобільного зв'язку й українських військових підрозділів. Його "зв'язковим" у Росії був один із прокремлівських блогерів, у якого понад 300 тис. підписників.

Зараз ви читаєте новину «У Львові затримали агента РФ, який коригував ракетні удари по полігону ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі