четвер, 27 червня 2013 09:20

У Криму "виховували" сиріт, припалюючи їх тіло цигарками

У Криму "виховували" сиріт, припалюючи їх тіло цигарками
Фото: health.smbc.ru

Двох голодних і побитих сиріт, які вже тиждень переховувались у полях, знайшли селяни у Криму поблизу Сімферополя. Хлопчики розповіли, що втекли з будинку, де їх так би мовити "перевиховували": змушували важко працювати, знущалися, били, гасили об тіло цигарки, пише ТСН.

Діти ховалися в селі. Їли те, що давали місцеві, ночували серед поля у сараях на кримськотатарських самозахопленнях. Принаймні таке вони розповіли селянам.

Двох хлопчиків восьми та десяти років знайшли біля цих гаражів. Вони просили дати їм роботу та їжу. Розповіли, що родом з Дніпропетровщини. Кілька місяців перебували в козацькому кадетському корпусі поблизу Сімферополя. Але втекли, бо несила було терпіти знущання.

Діти показали свої шрами, розповіли хто кого і коли бив, припікав цигаркою. Люди викликали міліцію, дітей відвезли у притулок.

Там виявилося, що дітей ображали і старші вихованці козацького табору. Зараз із хлопчиками працюють психологи. Спілкуватися з ними не дозволяють. Не хочуть говорити з журналістами і опікуни, що привезли дітей із Дніпропетровська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Маріуполі школярки кілька років принижували і били дівчину, а вчителі пропонували мовчати

А от місцеві, біля домівок яких розмістився козацький кадетський корпус, кажуть, що діти часто тиняються селом, жебракують та шукають заробітків.

Люди впевнені, що там відбувається щось протизаконне.

Власник дому, звідки втекли діти, каже, що бере важких вихованців будинків сімейного типу. Називає себе гетьманом-директором і запевняє, що перевиховує складних сиріт. Але не стусанами. Мовляв, побої і втечі — це міфи від конкурентів. Також запевнив, що із дітей ніхто не знущався.

Чоловік показав кімнати. Запевняє, що тут на старих залізних ліжках, у кімнатах без шпалер і з бетонною підлогою, дітям живеться добре. Тому їх і привозять сюди вже третій рік названі батьки.

За "перевиховання" чоловік бере 1300 грн на місяць.

У Міністерстві освіти Криму перевіряють, як у заклад без ліцензії потрапляють діти-сироти. А головне - як їх там виховують. Адже в травні звідти вже тікав хлопчик. Скаржився, що його били.

Справа була передана до суду. Проте факт насилля не був підтверджений. За новими фактами втечі дітей перевірку розпочали і правоохоронці.

Зараз ви читаєте новину «У Криму "виховували" сиріт, припалюючи їх тіло цигарками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі