вівторок, 16 серпня 2022 21:45

Спецтема: Війна Росії проти України

У Криму, імовірно, вибухнула казарма окупантів – ЗМІ

У Криму, імовірно, вибухнула казарма окупантів – ЗМІ
Селище Гвардійське знаходиться біля Сімферополя.

Вибух у селищі Гвардійське під Сімферополем у тимчасово окупованому Криму стався, імовірно, у казармі.

Жителі селища, які мешкають у місцевому авіагарнізоні, чули щонайменше один сильний вибух 16 серпня, приблизно о 6:00. Про це пише "Радіо Свобода".

Диму й вогню після того, що сталося, вони не бачили.

Один співрозмовник уточнив, що вибух стався на території військового містечка, імовірно, у казармі. Чи постраждали російські військовослужбовці, і чи вони перебували там у момент вибуху, уточнити не вдалося.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали супутникові фото нових вибухів у Криму

На авіабазі в селищі Гвардійське, що за 13 км на північ від Сімферополя, згідно з даними з відкритих джерел, дислокується 37-й змішаний авіаполк російських Військово-космічних сил у складі двох ескадрилій (12 Су-24М і 12 Су-25СМ).

До окупації Криму 2014 року у Гвардійському дислокувалася єдина в Криму, за межами Севастополя, авіабаза морської авіації російського Чорноморського флоту.

У червні 2014-го її переформували знову у два авіаційні полки.

З 1 липня 2014 року 43-й Севастопольський червонопрапорний ордена Кутузова окремий морський штурмовий авіаційний полк перебазували на аеродром у Новофедорівку поблизу Сак.

А аеродром у селищі Гвардійське зі складу ВМФ Росії передали до складу Військово-космічних сил РФ, де й "прописаний" згаданий вище 37-й авіаполк.

Вибухи на ворожій авіабазі біля окупованого Сімферополя пролунали 16 серпня.

На авіабазі були літаки Су-24М і Су-25СМ, повідомив розслідувач Bellingcat Христо Грозев.

Перед цим зранку прогриміли вибухи в селищі Азовське біля Джанкоя. В Джанкої знаходиться аеродром, де російські загарбники зосередили ударні вертольоти й іншу військову техніку.

Зараз ви читаєте новину «У Криму, імовірно, вибухнула казарма окупантів – ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі