вівторок, 20 грудня 2011 22:07

Спецтема: Пригоди Femen у Білорусі

У КДБ Білорусі посміялися над інцидентом Femen

У КДБ Білорусі посміялися над інцидентом Femen

Міністерство внутрішніх справ та Комітет державної безпеки Білорусі не мають інформації про причетність своїх співробітників до знущань над трьома громадянками України-активістками жіночого руху Femen в білоруському лісі.

Про це "Українським Новинам" повідомили представники прес-служб зазначених відомств.

"У мене з цього приводу інформації немає. Про те, що ви говорите, я в курсі, але ось те, що вони були затримані співробітникам МВС і КДБ - це я вперше від вас чую... У мене немає інформації, що вони мають до цього відношення ... яким-небудь чином причетні до того, про що зараз пишуть в Інтернеті", - заявив начальник управління інформації і громадських зв'язків МВС Білорусі Костянтин Шалькевич.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дівчат з FEMEN всю ніч катували білоруські КДБшники

При цьому він зазначив, що не збирається перевіряти інформацію про причетність правоохоронних органів Білорусі до даного інциденту, оскільки не бачить підстав.

Начальниця центру інформації і громадських зв'язків КДБ по Гомелю Світлана Кріцина на питання, чи відповідає дійсності інформація про те, що в Єльську районі Гомельської області співробітники білоруських правоохоронних органів познущалися над дівчатами з Femen, повідомила, що взагалі не чула про таку подію.

"Ой, я взагалі перший раз про це чую ... Навіть не уявляю, про що ви говорите", - заявила Кріцина і розсміялася.

Після цього вона поспішно попрощалася і кинула трубку.

Раніше повідомлялося, консул України в Білорусі відправився в село Беки Гомельської області, в якому перебувають три активістки Femen - Інна Шевченко, Оксана Шачко та Олександра Немчинова.

Одна зі зниклих вчора активісток - Інна Шевченко - вийшла на зв'язок і повідомила, що її і двох колег на мінському вокзалі затримали співробітники міліції і КДБ, і вивезли в ліс, де знущалися над ними, погрожували вбити, після чого обстригли волосся кинули голими в лісі.

Зараз ви читаєте новину «У КДБ Білорусі посміялися над інцидентом Femen». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

35

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі