вівторок, 16 липня 2013 04:40

У Каїрі розігнали прихильників поваленого президента Мурсі

У Каїрі розігнали прихильників поваленого президента Мурсі
Фото: polittech.org

У Каїрі 15 липня поліція застосувала сльозогінний газ для розгону прихильників поваленого президента Єгипту Мохаммеда Мурсі. Про це повідомляє Agence France-Presse.

Увечері 15 липня в Каїрі зібралися тисячі ісламістів, які перекрили кілька транспортних магістралей і намагалися підійти до президентського палацу і казарм Республіканської гвардії. Протестуючі вступили у сутички з поліцейськими, в результаті чого, за даними "Аль-Джазіри", постраждали не менше 22 осіб.

Менш масштабні акції протесту пройшли і в інших містах Єгипту.

Після усунення від влади Мохаммеда Мурсі в Єгипті регулярно проходять зіткнення прихильників і супротивників колишнього президента. Так, 8 липня, за даними "Аль-Джазіри", перед казармами Республіканської гвардії в Каїрі загинули 53 прихильника Мурсі і 4 поліцейських.

Мохаммед Мурсі, якого підтримує ісламістський рух "Брати-мусульмани", був відсторонений від влади військовими в ніч на 4 липня. Це сталося після серії масових демонстрацій, в яких брали участь мільйони людей по всій країні. Тимчасовим главою країни був призначений голова Конституційного суду Адлі Мансур. Він повинен виконувати обов'язки президента до позачергових президентських і парламентських виборів.

Скинутий президент з 4 липня знаходиться під арештом у казармах Республіканської гвардії. Біля будівлі з дня його арешту проходять акції протесту прихильників Мурсі.

Зараз ви читаєте новину «У Каїрі розігнали прихильників поваленого президента Мурсі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі