субота, 22 серпня 2020 12:47

У Каліфорнії величезні пожежі спалахнули з новою силою. Фото і відео
6

В Америці у штаті Каліфорнія знову спалахнули масштабні лісові пожежі. Станом на 22 серпня за три дні вже загинули 6 людей, ще 63 постраждали. Влада штату оголосила надзвичайний стан. Ці пожежі є одними з найбільш масштабних за всю історію штату Каліфорнія, пише BBC.

Всього вогонь розповсюдився на близько 770 тисяч гектарів землі. Зафіксували близько 560 осередків займання. В округах Сан Матео й Санта Круз евакуйовано вже понад 170 тисяч людей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під Миколаєвом горить сміттєзвалище

Протягом останніх трьох днів, у Каліфорнії сталося 11 тисяч ударів блискавок. Вони призвели до понад 300 нових осередків загорянь, заявляють метереологи.

Ліквідувати пожежу заважає передовсім пандемія коронавірусу. У Каліфорнії найбільше підтверджених випадків хвороби серед усіх американських штатів – понад 650 тисяч хворих.
Через це бракує ресурсів для боротьби з пожежами, адже зменшили кількість добровольців, яким дозволяють допомагати.

Фото: Фото Getty Images / AP

Масштабні лісові пожежі в Каліфорнії розпочались ще на початку серпня, однак їх на деякий час вдалося приборкати. Натомість нинішні пожежі спалахнули з новою силою.

Зараз ви читаєте новину «У Каліфорнії величезні пожежі спалахнули з новою силою. Фото і відео». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі