пʼятниця, 28 грудня 2012 15:58

У Харкові начальника податкової посадили за "нескромне" святкування дня народження

У Харкові начальника податкової посадили за "нескромне" святкування дня народження
Фото: unian.net

Київський районний суд Харкова засудив начальника державної податкової інспекції одного з районів міста до 7 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в правоохоронних органах на 3 роки та з конфіскацією майна.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області, суд визнав чиновника винним у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 364 (зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 27, ч. 1 ст. 366 (службове підроблення), ч. 2 ст. 368 (одержання хабара) Кримінального кодексу України.

Слідство встановило, що за проведення планової перевірки "без наслідків", податківець змусив керівника фірми оплатити рахунки з ресторану, в якому святкував свій день народження (8820 грн).

Крім того, щоб поліпшити показники своєї роботи, він змусив іншу фірму за результатами перевірки сплатити до бюджету донарахування на суму 150 тис. грн. В іншому випадку начальник податкової погрожував штучно збільшити ці виплати в кілька разів. За своє "поблажливе ставлення" він також отримав від підприємця хабар у 43,5 тис. грн.

"Державний обвинувач орієнтував суд на покарання у вигляді 8 років позбавлення волі. Вирок суду ще не набрав законної сили. Прокуратурою області вирішується питання про подачу апеляційної скарги", - наголошується в повідомленні прес-служби облпрокуратури.

Зараз ви читаєте новину «У Харкові начальника податкової посадили за "нескромне" святкування дня народження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі