понеділок, 26 жовтня 2020 16:22

У горлі дитини застряг дріт, яким декорували торт

У горлі дитини застряг дріт, яким декорували торт
У горлі дитини застряг дріт з торта. Фото: pixabay

У 7-річної дитини з Дрогобича на Львівщині в горлі лікарі виявили стороннє тіло.

Виявилося, застряг дріт, яким кондитери прикріпили фігурку кота з маршмелоу до торта. Дитина її з'їла з дротом, повідомляють у Львівській обласній дитячій клінічній лікарні "Охматдит".

Операцію дитині зробили львівські отоларингологи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 2-річного хлопчика в день народження ледь не загризли домашні вівчарки

"7-річна дівчинка з Дрогобича потрапила до нас за скеруванням від районного лора. Нашому завідувачу лор-відділення Федору Юрочку передали рентген-знімки дитини. Сумнівів не було – у горлі дитини чітко видно стороннє тіло! Сьогодні зранку дівчинку прооперували. По-іншому дістати дротика від киці було ніяк", – написали у повідомленні.

Анестезіологи дали дитині наркоз, що дозволяє оперувати без застосування ендотрахеальної трубки.

"У такий спосіб діставати сторонній предмет із горла легше. Працювали ендоскопом. При дуже ретельному огляді побачили у тканині кореня язикового мигдалика дротик. Видно, мати пробувала його дістати, але її зусилля дали зворотній ефект – дротик зайшов ще глибше у тканини. Нам вдалося забрати його щипцями, обійшлися без розтинів. Довжина його – приблизно 2 сантиметри", – розповів Федір Юрочко.

Дитина відходить від наркозу. Сьогодні її випишуть додому.

У Харкові 2-річний хлопчик ковтнув магнітні кульки і потрапив до реанімації. Їх діставали хірурги. Хлопчика доправили до обласної дитячої клінічної лікарні №1 у Харкові. Дитина проковтнула півтора десятка магнітних кульок, якими грався його старший брат.

Зараз ви читаєте новину «У горлі дитини застряг дріт, яким декорували торт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі