четвер, 05 січня 2023 07:51

У Франції судитимуть колишнього керівника розвідки ‒ у чому звинувачують

У Франції судитимуть колишнього керівника розвідки ‒ у чому звинувачують
Бернара Бажоле звинувачують у спробі здирництва. Фото: rbc.ua

У Франції відбудеться судовий процес проти колишнього генерального директора Головного управління зовнішньої безпеки (DGSE) Бернара Бажоле.

Його звинувачують у спробі здирства, повідомляє France 24.

Зовнішню розвідку Франції Бажоле очолював з 2013-го до 2017 року. Його звинуватили в "довільному посяганні на особисту свободу особою, наділеною державною владою".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський поговорив із Макроном: Франція передасть танки

"Ексгендиректору DGSE Бернару Бажоле були пред'явлені звинувачення у жовтні у співучасті в спробі здирництва у бізнесмена, який звинувачує службу розвідки в тому, що вона вдалася до примусу, щоб вимагати від нього гроші 2016 року", – повідомляє агентство.

У березні 2016-го співробітники DGSE у паризькому аеропорту імені Шарля де Голля під час перевірки заявили франко-швейцарському бізнесменові Олену Дюменілю, що той має виплатити державі €15 млн. При цьому показували фотографії його та його родини. За словами Дюменіля, йому погрожували.

Після того, як у жовтні Бажоле висунули звинувачення, він заявив, що розпорядився щодо допиту в аеропорту, але не став вдаватися до подробиць його реалізації.

Президент Франції Емманюель Макрон може віддати російському диктатору Володимиру Путіну Бордо, якщо він хоче вести переговори з країною-терористом про "гарантії безпеки" та інші поступки.

Вибачитись перед росіянами й віддати їм Крим, Донецьку, Луганську області – це божевілля. Про це в ефірі телемарафону заявив секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов, який таким чином відповів Макрону на ідею про "гарантії для РФ".

Зараз ви читаєте новину «У Франції судитимуть колишнього керівника розвідки ‒ у чому звинувачують». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі