понеділок, 24 квітня 2023 06:14

У Євросоюзі висловились про конфлікт у Судані

У Євросоюзі висловились про конфлікт у Судані
У Судані відбулась вже третя спроба державного перевороту. Фото: dw.com

Євросоюз закликає сторони конфлікту припинити бойові дії в Судані.

Припинити вогонь закликають якнайшвидше, заявив у Twitter представник ЄС з питань закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переворот у Судані: США провели рятувальну спецоперацію в Хартумі

Нині в Судані тривають бої між армією та силами швидкого реагування. Це вже третя спроба держперевороту в цій африканській країні за останні чотири роки.

Жозеп Боррель повідомив про свою розмову із обома сторонами конфлікту, зокрема Абдель Фаттах аль-Бурханом та генералом Мухаммадом Хаман Дагло в якій закликав до припинення вогню.

"Також наполягав на необхідності захисту цивільного населення та гарантії безпечної евакуації громадян ЄС", ‒ наголосив Боррель.

15 квітня у столиці Судану Хартумі сталися зіткнення між регулярною армією та воєнізованими силами швидкої підтримки Судану (RSF). Останні заявили, що взяли під контроль президентський палац, резиденцію командувача армії і міжнародний аеропорт в Хартумі, летовища у північному місті Мерове та в Ель-Обейді.

Приватна військова компанія "Вагнер" забезпечує ракетами сили швидкої підтримки Судану (RSF), які борються за владу в країні. Супутникові знімки свідчать про активність літаків ІЛ-76, які курсують між базами ПВК на кордоні з Лівією, повідомляють західні ЗМІ.

Зараз ви читаєте новину «У Євросоюзі висловились про конфлікт у Судані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі