понеділок, 13 квітня 2020 21:47

У ДСНС порадили не вірити фейкам про пожежу у Чорнобилі

У ДСНС порадили не вірити фейкам про пожежу у Чорнобилі
Пожежа не загрожує ЧАЕС. Фото: ДСНС

Пожежі не загрожують ЧАЕС, сховищу відпрацьованого палива та іншим важливим об'єктам.

Радіаційний фон в Києві і області в нормі, ситуація під контролем, заявив у відеозверненні директор Департаменту реагування на надзвичайні ситуації ДСНС Володимир Демчук.

"Хочемо повідомити і просити населення не користуватися фейковими повідомленнями, які поширюються через соціальні мережі, інформаційні ресурси. В даний час загрози для ЧАЕС, сховища відпрацьованого палива та інших критичних об'єктів в зоні відчуження немає", - сказав він.

"Радіаційний фон по Києву, Київській області та в зоні відчуження в межах норми", - додав Демчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До зими вигорить уся країна - ДСНС про паліїв трави

До гасіння пожеж на території зони відчуження залучено понад 400 осіб і 100 одиниць техніки, в тому числі 3 літаки та 3 вертольоти. Пожежна авіація скинула 460 тонн води.

"Державна служба з надзвичайних ситуацій просить не заважати рятувальникам виконувати свою роботу і забезпечувати оперативне гасіння вогнищ пожеж, що виникають на території зони відчуження", - додав Демчук.

У Чорнобильській зоні триває гасіння лісової пожежі. Вражаючі світлини оприлюднили на сторінці Державного агентства з управління зоною відчуження у Facebook.

Зараз ви читаєте новину «У ДСНС порадили не вірити фейкам про пожежу у Чорнобилі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі