вівторок, 09 квітня 2013 19:52

У Черкасах дорослі хлопці "замінували" школу

У Черкасах дорослі хлопці "замінували" школу
Фото: ЦГЗ УМВС у Черкаській області

9 квітня працівники Соснівського райвідділу міліції Черкас затримали 21-річного хлопця та на рік старшого його товариша. Молодший умовив старшого, щоб той зателефонував до міліції і повідомив про закладення вибухівки в приміщенні школи №34.

Таким чином хотіли перевірити оперативність правоохоронних служб, повідомили в прес-службі обласної міліції.

"За вказаною адресою виїхали наші працівники. Вони евакуювали вчителів та учнів школи. А фахівці вибухово-технічної служби обстежили заклад та прилеглу територію. Вибухівки не виявили, натомість встановили особу жартівника. В цей час поблизу території школи помітили молодого хлопця. Він спостерігав, як до "замінованого" ним місця під'їжджають служби оперативного реагування міліції та працівники Державної служби надзвичайних ситуацій. Міліціонери підійшли і спитали, на кого він очікує. Але той не зміг дати чіткої відповіді", - розповів начальник райвідділу міліції Руслан Висоцький.

Затриманий зізнався, що він набрав "102" на прохання свого друга. Дзвонив з таксофону, що поряд з його будинком. Протягом години було затримано і його товариша, ініціатора жарту.

"Він - учень вечірньої школи, який в минулому вже мав проблеми з законом. Після затримання розповів про те, що його підштовхнуло до такого кроку. Прикладом стали випадки із "замінуванням", які бачив по телебаченню і чув від своїх друзів. Тепер обидва будуть відповідати по закону навіть за невдалий жарт", - сказав Висоцький.

Дану подію внесено до єдиного реєстру досудових розслідувань. Вирішується питання про порушення кримінального провадження за ч. 1 ст. 259 КК України (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності).

Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 6 років.

Зараз ви читаєте новину «У Черкасах дорослі хлопці "замінували" школу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі