четвер, 11 січня 2024 13:58

У Чечні згорів штаб мотострілецького полку РФ

У Чечні згорів штаб мотострілецького полку РФ
На території Чечні згоріла будівля штабу 70-го мотострілецького полку РФ. Фото: скріншот

Російські Telegram-канали поширюють відео, де видно, як палає будівля штабу 70-го мотострілецького полку РФ.

Він дислокується у чеченському Шалі. За даними джерел, вогнем знищено як будівлю штабу з усіма документами, що зберігалися там, так і припарковані поблизу автомобілі російських військових. Про це повідомив OSINТ-експерт Іраклі Коміхадзе.

За його словами, полк входить до складу 42-ї мотострілецької дивізії РФ. Цей підозділ брав активну участь в агресії проти Сакартвело в 2008 році.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З'явилися фото наслідків удару по нафтобазі в російському Орлі

"За часів сердюківської реформи, був згорнутий до 17-ї мотострілецької бригади, яка брала активну участь у неоголошеній війні проти України у 2014-2015 роках, що відображено у низці OSINT розслідувань. Напередодні вторгнення в Україну, 42 дивізію та 70-й МСП знову було відроджено", - зазначив експерт.

На його думку, пожежа цілком могла бути навмисним підпалом, щоб знищити документацію та особисті справи так званих "ветеранів СВО", щоб не платити їм гроші, "або ж замести сліди вже з'їдених командуванням грошей".

"Але не біда. Хто бажає відновити свій статус, сміливо може звертатися як до мене, так і до друзів та колег волонтерської спільноти OSINT Бджоли, оскільки ми зберігаємо великі масиви електронних даних про особовий склад цього полку", - додав Коміхадзе.

У ніч на 11 січня сталися масштабні пожежі у Москві та Московській області РФ.

Там горіли виробничий цех та адміністративно виробнича будівля.

Зараз ви читаєте новину «У Чечні згорів штаб мотострілецького полку РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі