середа, 16 березня 2011 10:38

Спецтема: Арабські революції

У Бахрейні поранені сотні людей, країна зайнята іноземними військами

У Бахрейні поранені сотні людей, країна зайнята іноземними військами

Влада Бахрейну оголосила в середу про закриття біржі, шкіл та університетів.

Цих заходів вжито в рамках режиму надзвичайного положення, який був введений напередодні.

У столицю країни Манаму введені танки, над містом літають вертольоти. Сили безпеки розчищають дороги в діловій частині міста, заблоковані демонстрантами.

У придушенні заворушень беруть участь війська з Саудівської Аравії. Поки невідомо, чи знаходяться в Бахрейні війська з інших країн Перської затоки.

У вівторок двоє людей загинули і понад 200 отримали поранення під час зіткнень демонстрантів з поліцією.

Тим часом ввечері 15 березня підрозділи сил безпеки і сунітської міліції зайняли шиїтську село Сітра на південь від Манами.

Проти шиїтських повстанців було застосовано бойову зброю. За словами лікаря, який говорив з представником AFP, в результаті убито і поранено більше 200 чоловік.

Іран висловив офіційний протест у зв'язку з окупацією Бахрейну міжарабськими силами і проголошенням у королівстві режиму надзвичайного стану.

У відповідь Бахрейн негайно відкликав посла з Тегерана.

Сполучені Штати попросило арабський контингент "поважати права народу Бахрейну", але в той же час відмовилися розцінювати вчорашнє вторгнення як окупацію.

Зараз ви читаєте новину «У Бахрейні поранені сотні людей, країна зайнята іноземними військами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі