пʼятниця, 31 березня 2017 09:13

Тютюновий монополіст вивів мільярди і спонсорував бойовиків

Тютюновий монополіст вивів мільярди і спонсорував бойовиків
"Тедіс Україна" вивела 2,5 млрд грн за кордон. Фото: domik.ua

Правоохоронці викрили схему, за якою цигарковий монополіст ухилявся від сплати податків та незаконно виводив мільярди гривень за кордон, у тому числі - для фінансування тероризму.

Про це повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко у Facebook.

"Із 2012-го до сьогодні дійсним власником монопольного дистриб'ютора тютюнових виробів ТОВ "Мегаполіс Україна" (тепер - "Тедіс Україна") є, зокрема, громадянин РФ Кесаєв, щодо якого рішенням РНБО застосовано санкції - заборону виводу коштів з України за кордон.

Під впливом Кесаєва на ключові посади в ТОВ "Тедіс" призначено осіб, які всі свої рішення узгоджують з членом ради директорів російського ЗАТ "Завод імені Дегтярьова" - одного з постачальників зброї терористичним організаціями ДНР-ЛНР. Попри заборону РНБО та НБУ, через рахунки фірм-транзитерів за 2015-2017 роки виведено 2,5 млрд грн.

Для утримання монопольного становища фірма також отримувала сприяння з боку окремих державних органів.

1000 співробітників правоохоронних органів проводять обшуки та інші невідкладні слідчі дії", - повідомив Луценко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У начальника поліції знайшли зброю і прапор Росії

16 січня Україна подала до Міжнародного суду ООН у Гаазі позов проти Росії через її фінансування тероризму та порушення прав людини.

Слухання розпочали 6 березня. Українська сторона просить застосувати запобіжні заходи для захисту цивільного населення від агресії Росії у рамках розгляду позову в Міжнародному суді ООН.

Зараз ви читаєте новину «Тютюновий монополіст вивів мільярди і спонсорував бойовиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі