неділя, 22 січня 2023 13:59

Спецтема: Війна Росії проти України

"Трупами зміцнюють бліндажі " ‒ офіцер Нацгвардії розповів про шалені втрати росіян біля Бахмута

"Трупами зміцнюють бліндажі " ‒ офіцер Нацгвардії розповів про шалені втрати росіян біля Бахмута
Біля Бахмута тривають запеклі бої. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Українські військові розбили найманців приватної військової компанії "Вагнера" на багатьох ділянках фронту біля Бахмута та Соледара.

Трупи своїх військових росіяни навіть не забирають. Про це в ефірі національного телемарафону розповів офіцер батальйону "Свобода" Національної гвардії України Володимир Назаренко, передає Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бригада ДШВ зняла на відео знищення росіян біля Бахмута

"Ми розуміємо, що приватна військова компанія "кухаря Путіна" фактично розбита, тому що зазнала таких втрат, які не може відновити. У них зараз дефіцит штатних місць 73-80%, і вони вже не можуть набирати. Можна говорити, що на багатьох ділянках компанію найманців поміняли на регулярні частини, які складаються з новомобілізованих", ‒ сказав Назаренко.

За його словами, росіяни не забирають з поля бою своїх поранених і вбитих.

"Навіть спостерігали ситуацію, що вони своїми "двохсотими" зміцнюють бліндажі, бруствери, щоб захиститися від куль і снарядів тощо", ‒ каже військовий.

За його словами, тактика окупантів на напрямку Бахмут-Соледар трохи змінилася. Росіяни почали більше застосовувати бронетехніку та артилерію.

Американський Інститут вивчення війни (ISW) оприлюднив свіжу карту боїв на фронті. Згідно з нею, українські військові просуваються до Сватового та Кремінної Луганської області. У той же час, в ISW не підтверджують інформацію окупантів про нібито незначний наступ у Запорізькій області.

Україна зазнає значних втрат у зв'язку з обороною Бахмута у Донецькій області, що триває кілька місяців. Однак, хоча саме по собі місто не має ані оперативного, ані стратегічного значення, його оборона є стратегічно обґрунтованою операцією, констатують аналітики Американського Інституту вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «"Трупами зміцнюють бліндажі " ‒ офіцер Нацгвардії розповів про шалені втрати росіян біля Бахмута». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі