середа, 05 червня 2019 17:29

Труба розповів про розслідування вбивства 5-річного хлопчика

Труба розповів про розслідування вбивства 5-річного хлопчика
Директор ДБР наголосив, що розслідування кримінальної справи на його особистому контролі. Фото:i.uaportal.com

Очільник Державного бюро розслідувань Роман Труба заявив, що в рамках слідства про вбивство правоохоронцями 5-річного хлопчика в Переяслав-Хмельницькому, провели допити та слідчі експерименти.

До суду також подали клопотання про відсторонення підозрюваних від посад та призначили кілька судових експертиз - про це Труба сказав під час звіту заступника генерального прокурора, голови Нацполіції і директора ДБР щодо інциденту.

"Наразі вже проведено більш як 20 допитів свідків, 3 слідчі експерименти, 2 огляди місця події в межах кримінального провадження", - сказав Труба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Убивство хлопчика: дружина підозрюваного розповіла подробиці

Директор ДБР наголосив, що хід розслідування кримінальної справи на його особистому контролі.

На питання, чи знайдена зброя, з якої стріляли в дитину, він відповів, що є підстави вважати, що постріл вчинений із дрібнокаліберної гвинтівки.

"Тому були проведені обшуки, зокрема і в осіб, які могли сприяти злочину, але наразі зброя не знайдена", - сказав Труба.

Він також підтвердив, що підозрювані відмовилися від змиття рук та експертизи на алкогольне сп'яніння і інформація про це є поки лише у свідченнях поліцейських, які перші прибули на місце злочину.

Очільник ДБР наголосив, що наразі у статусі підозрюваних лише 2 осіб, інші проходять як свідки. З ними провели слідчий експеримент і після комплексу слідчих дій, визначать їхній процесуальний статус.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков думає, що у справі про вбивство 5-річного Кирила Тлявова у Переяслав-Хмельницькому є 5-ро підозрюваних.

Зараз ви читаєте новину «Труба розповів про розслідування вбивства 5-річного хлопчика». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі